加拿大lifeboat god朝拜區

588 回覆
69 Like 7 Dislike
差唔多,我準備第一個跳
sorry,我唔係第一個
已經有好多先人
不過我死之前我會用我係地球咁多年所學到嘅知識同智慧同大家講點解唔死無用
其實我都支持local嘅學歷同經驗應該睇高一線

始終要保障返當地人
用持續進修基金學英文 儲錢 學門手藝考 用一般工簽走

有bno就直接英國 無既都係要捱
無 今年內會有
其實個讀書plan同宜家就咁去讀書有咩分別
elon爸爸
屋企人問過幾個加拿大朋友話搵唔到工幾個月
學簽讀書就讀書 就算比你三年工簽 都無包移民

香港人條隊講明係畢業就pr 直頭係賣大包 但讀咩課程同幾歲先叫youth就要等消息
我00後無BNO。
以家就讀咗張CVE(Automotive Technology) equivalent Secondary 5. 可以兼讀上毅進/汽車相關嘅Diploma.
做緊大車不過就淨做電器,機械唔多識。
錢就儲緊啦,不過人工唔係高,進度唔快。
加國請嘅係全車做晒,咁我又唔多熟未必識,我係驚呢樣。
英文就普通交流都ok, 深啲嘅Vocab要學多啲。
我肯捱不過我條件咁差真係好難俾到個impression人
以返一個國家睇 lifeboat都係想收人才 所以唔出奇
純粹睇下佢會唔會賣大包到咩人都過到姐
起碼你識諗 由呢刻起努力 無野無可能

窮途末路 無路走時 可以Working holiday都博埋

有無中學畢業? 加拿大diploma 好似有中學畢業都報得
就係無S6先頭痕
夜校啦 有d野睇你有幾大決心

可以等埋今年佢出讀書隊消息 到時再諗點樣駁過去加拿大
快手考個DSE 印象中pass到當中學畢業
留返俾其他熟嘅補充下
佢地咩background ?
講得唔清楚
係移咗去嗰邊嘅香港人 淨係知有個係以前做空少 最近話見間bubble tea shop都唔請
不過早幾年打機有個加拿人local話佢都搵唔到工
lifeboat god
唔該俾我順利過去果邊讀書
過果邊做it狗應該好d掛
你都讀書架啦驚咩
唔記得咗你去邊 係咪
我有籍 但無儲蓄無學歷
諗緊走唔走
怕搵唔到工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞