加拿大lifeboat god朝拜區

588 回覆
69 Like 7 Dislike
咁咪而家考 general 囉
加拿大係咪無特別分gen同aca?
有分㗎
college我見佢無特別要求咁
college 好似要academic
無呀佢個course講到6.5就得
6.0就要讀個英文course
讀書嘅一定係要考 academic,general usually for immigration purposes
我見佢無寫明
咁你試下交General囉
純粹問下姐sor
唔明你問咩 PGWP 係全世界都攞到嘅
而家個Lifeboat 係唔洗你去課金讀書,都有3年OWP, 幫班冇錢去讀書嘅窮人
窮人就未必既 應該話幫無bno既後生
香港人係特別隊 轉pr應該會易過一般work permit (當然我係估既)
應該點都易過 EE 掛
不過要求0AB 工種同CLB 5-7 嘅機會都高
所以大家要讀好英文,考咗 IELTS General 先
有錢讀書嘅就考 Academic
起碼都要4條6啦
3大就肯定ok 啦
一畢業就快手申請WES
聯絡番大學嘅 academic 部門啦 巴絲話香港某啲大學 staff 好快手,好快搞掂
工餘都可以上 YT, LinkedIn Learning, Coursera 呢堆網站學嘢

同埋可以去公共圖書館借書,睇下英文書
要節到點 講唔講得
多謝指教
最緊要有決心 2021年嘅科技真係好發達 窮人要學嘢都易咗好多
甚至可以睇下校友可唔可以搞個 U Library card,不過應該比較貴,唔建議
住basement, 食杯麵?
好懷疑1年10萬租唔租到車
我意思係佢而家一年儲十萬要慳到幾盡
應該勉強生存到掛
要同人夾錢租位住?
尊嚴應該就冇㗎啦
應該唔洗咁慘 10萬一年夠租同洗既

5萬租 5萬食用 當然儲多個錢旁身更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞