加拿大lifeboat god朝拜區

588 回覆
69 Like 7 Dislike
係呀
你可以upload graduate 張cert 上去wes網頁俾佢參考
咁宜家只係等
好似宜家電子化左
快好多搞掂
加拿大唔係guarantee
有咩閃失你會浪費完時間乜都冇
最黎行返EE都唔一定掂
過果邊讀書
再搏做到一年野
相對地都易d
3年入面
讀完diploma就要搵工
如果要0ab exp最少一年
即係第二年完之前要搵到
假設報diploma起碼讀一年
計埋報course 時間拎cert時間其實冇乜多餘時間比你搵工
仲未計你拎完1年經驗申請pr要等個段時間
如果你OWP完咗都未有OFFER你分分鐘要返香港....

難就一定難過UK
但有心想去加拿大其實要有心理準備係好博
讀coop course咪好d....
一個租屋網listing每月平均租值

https://rentals.ca/national-rent-report

Orangeville 近Brampton
我就叫左學校寄HARDCOPY, 唔知幾耐先到呢
想問呢刻除左搞WES, 係咪無其他野可以做啦
感謝
不過都要等佢出 details 先
如果要0AB 先做到PR 咁就去英國算
呢個我之前都聽到, 話唔收掛號
但接受平郵, 所以我都照叫佢寄
ADMIN 話都有人自己搵DHL 送過去
啱 最緊要有後路
一攞咗加拿大citizenship, 安心好多,可以慢慢揀唔同嘅路
例如好多本地加拿大人會去美國
點解成本高好多
你拎住bno住6年考埋個試一定有BC
加拿大依家得個owp
點轉PR仲未知wo
但係英國5加1係有 BC 仲要(暫時)冇工作要求,唔死就得
加拿大應該會要 0AB 工一年,你去到加拿大,唔識人,我預計會好難搵工
加拿大攞嘅只係 PR, PR 完要再住多唔知幾耐 視乎你嘅情況 先會有 Citizenship
COOP都要搵公司比你做 placement
有加拿大巴打話外國人比較難搵
個全5講緊 CLB
IELTS 要換算做 CLB 先可以喺 IRCC 啲Calculator 計到你個分
Google express entry, then you'll know more
有 考IELTS 搵工讀書移民都有用

租屋網每月租值報告:

https://rentals.ca/national-rent-report
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞