加拿大lifeboat god朝拜區

588 回覆
69 Like 7 Dislike
屌,做咗先啦,拎PR前咪又係要做。validity 有成5年,夠拎PR掛。襯個人仲喺香港那那林整定,有咩要補你親身去大學既registry方便過你喺外國先整
無恥一問,今年 top up degree grad 係咪合資格? 有 transcript + WeS 就可以 apply 定?因為咁啱讀緊書就 grad,想帶屋企人⼀⼁⼀⼁⼀⼃⼀
2022grad,垃圾科,買股票賺左少少,而家有40萬左右,打算下年grad即刻申請OPW,網上搵工,搵到就即刻過,搵唔到就做住野先繼續搵,想過去溫哥華Richmond (雖然多華人實有人覺得唔好但我自己一個過去覺得有安全感d
如果申請 dependant 只可以帶子女同伴侶
Ching 你好 想問下你而家有冇咩新發展呀
我而家都係讀緊書 學緊水喉諗住過去做 但係依家煩緊去到點樣搵工
我最尾去左erb度讀左個full time水喉中工course 讀左一個月度 不過之後都無做水喉 讀完之後都係做返老本行
我本身夜晚讀緊個水喉匠course total 3年 依家讀淨最尾一個sem
移民方面 我諗住報呢個course 行stream A
https://www.sheridancollege.ca/programs/plumbing-technician?utm_medium=website&utm_source=ontariocolleges&utm_campaign=ocas-programs#tab=courses
依家我面對最大問題係個ielts
我喺CIC讀呀 你呢個course我都睇過 我會覺得特登讀個plumbing學位唔抵 讀緊嘅時候又冇得出去做搵錢 比學費之餘仲要留生活費 會比較辛苦
但係唔讀又淨係可以落手做 仲要由學徒開始做 又係好煩
如果本身讀緊LP 有冇諗過讀返civil或者bs(但係我應該都唔會 有啲唔實際)
我用太太個名拎左owp 所以我可以一路讀一路做野
白紙 仲要人生路不熟 如果無熟人無讀過書 我驚好難搵工 所以選擇左課金 順手行埋個stream A
我本身都係讀工程 我做緊civil works入面既qs 如果我繼續留係香港既話 我可能會讀多個civil or bs既 不過我選擇左離開
加油 希望你考ielts順順利利!如果有得留喺香港 我都想留 但係已經睇唔到希望了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞