加拿大lifeboat god朝拜區

588 回覆
69 Like 7 Dislike
我諗大家誤會曬 史努比狗狗係暫時 儲到十萬 我都係問緊佢儲錢心得唔係問緊去到加拿大點揸住十萬生活
oic 我未認真儲過錢 不過平時都少洗費
我唔睇戲唔拍拖 9成食嘢一係食呀媽嘅食物 (質素飄忽) 一係食平價嘢 (大快活,唐記,街坊黃店,mos burger)
平時極少買飲食以外嘅嘢
應該係轉 PR 用
OWP 冇英文要求
可以去到先考
一樣又未到真係好淆 係諗到比人打劫夜晚要一個人係間屋就淆
加拿大應該治安不錯吧
同埋住apartment 應該冇問題
仲有女仔有好處 好多share hse都只限女仔

利申: 等緊wes result then apply owp
同女朋友一齊過去 預50 萬儲存痾煙
Same situation here,大家有無tg gp,想認真傾下未來方向
我Engine Ugrad 係香港返左3年工

我tg whatareyoudoingarr
因為我聽過有啲人講試過住低層被爆格仲要殺咗個瞓緊教嘅女仔所以一諗到黑蚊蚊自己瞓就小淆不過留係到無自由失自由 死又死唔去咁仲慘
Ok add u
我本來報左9月加拿大Master,但發現讀完唔夠時間係2023年3月前做一年野。諗緊有無其他方法
我諗睇住咩區啦 有啲區就真係差啲既
但我相信加拿大治安唔好衰得去邊
同埋有啲apartment 有24 小時保安係樓下
不過當然租金又會貴啲
係想去英國就直接過去英國
唔好兩邊搞
照你咁講應該係一年program
其實係申請owp既dealine到2023 唔係apply pr 既deadline
同埋黎緊仲有讀書pathway 可以apply pr directly
就算呢個唔啱都仲有pgwp 移民不如自己爬下文先
申請定姐

PR又唔知點扲
人身安全 我都諗過

入黑前返到屋企 揀個安全既區住 其他只有聽天由命

Tg 隔離有 不過好似都會變質 有咩上黎問好過 太personal既野唔自爆就得
你打算用邊個方法?
你揾到工拎幾萬過去都得,揾唔到工幾百萬你拎過去都冇用
你master要讀幾耐
同埋master本身grad咗都有pgwp, 唔拎依家呢個3年owp都係一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞