做左3年上門寵物美容 你問我盡答

308 回覆
18 Like 3 Dislike
搵你上門沖涼剪甲果d 個客有無野要提供?
有,毛巾 沖涼液最好要用自己既
另外如果對我好d就俾個靚位置我整狗就ok
新家猫入屋兩星期,今日會去獸醫度做檢查同打第一針
目測好乾淨,佢都冇R痕
我猜佢4-5個月大
好怕人,會FEE我
幾時可以沖涼?
係咪唔好攪佢好D?
好乾淨就唔好整佢住啦,佢而家驚你再整佢個關係好難較返好等佢定落黎,開始信任你,你可以試下用乾洗,再之後先諗沖涼
多謝
都唔知道佢要FEE到我幾時
想問呢行係咪好難搵到返1-5嘅offer?
我隻貓貓黎左幾個月,但都仲會驚人,但就唔算惡,睇落好乾淨。我最多只係試過用濕濕地既毛巾抹下佢個身。
絕育前有冇需要同佢沖次涼同剪指甲呢?
冇咩可能輪住放都話有機會,要返1~5基本上好難
冇臭冇r冇虱都唔建議沖住,可以用乾洗沖住先
第時冇咁驚,可以試下佢驚唔驚水,唔好一黎就兜頭淋
我都想入行
但屋企唔俾養寵物,零經驗
依家完sem 日日去狗場做義工
但學唔到咩野
我想學寵物美容來幫我隻狗做,有邊間學院介紹?
做義工同做美容應該唔同
另外屋企冇寵物都可以照做,我入行前都未養過貓狗,之前工作係做it/廚房/salon呢d完全冇關係既野
如果真係想做就加油不過要考慮既係寵物美容係唔係你最好既選擇,因為香港地真係錢行頭,但呢行要搵到錢唔簡單
貓貓淚痕問題係咪口服最有效?
有冇啲外用嘅會幫到佢
要睇下咩原因,如果係眼敏感有d眼藥水可以滴
如果係食方面有關,清完都係好快有,佢平時係食開咩?
我隻摩天使有次換左隻魚肉糧,隻眼又係勁多淚痕,以後唔敢試魚了
依家讀緊乞食工程,出黎都係搵17k左右仲有日日比人屌無限ot, 做義工先知自己對動物好有興趣,有時洗籠洗成日為咗同佢哋玩都覺得值得,不過真錢係問題,巴打你仲咁耐有曬熟客先20-30k
我應該唔夠料讀獸醫,如果寵物美容再進修做dog trainer有冇得諗?
波斯貓上門剪毛沖涼要收幾錢呀
其他行業我唔熟。如果你做緊呢行比較難升的話,可以試下轉行既
trainer係可以好好搵。如果你冇咩經濟壓力絕對可以試下

另外一提,你可以主力學美容,做好左可以諗下有咩做,例如好多客問我有冇做洗牙,我自己冇,你可以學埋,洗牙又係好好搵
要剷毛?
史立莎就4個月,差一針就齊針,
上門剪毛、沖涼幾多錢?
要呀
巴打做左幾耐學徒 先出去接上門
請問貓洗唔洗刷牙
如果為左靚黎俾主人睇而要佢受痛楚 唔叫虐蓄咩
沖涼全套250
沖涼+剷毛全套就400
另外會20蚊車費既
剷毛沖涼600+20蚊車費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞