[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (35)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
CLS 直播第三十七集嘉賓:前香港隊隊長 前職業足球員陳偉豪
On Fire Athletic Association

https://www.facebook.com/OnfireAA/videos/193995082057048/
禾達之後最廢外援前鋒,小禁區對住龍門單刀橫傳
希望會員祖樂比振作
真係睇到人都燥,個波一去到佢到就例牌斷
幾好笑喎場波
啲隊友唔話得,仲肯傳波俾佢
南區啲年青球員實力都麻麻
鼓掌好似怪怪哋
咁咪證明你又睇到傻撚咗
咁默哀好無?
Ok
港超聯 晉峰標準流浪鍊到盡!

「中銀人壽香港超級聯賽」今午於青衣運動場爆發榜下游搶分大戰,由晉峰主場迎戰標準流浪。晉峰剛遭遇大敗,惟經過調整後定必更加集中;至於標準流浪在中場陳肇鈞加盟後,球隊實力亦將大大提升。雙方復賽後各自經歷兩連敗,今仗為重返勝軌必定搏盡!(on.cc東網周六下午3時直播)

改善防守要有分落袋
晉峰上仗後防連番出現失誤,最終以1比5不敵理文,主教練艾斯達維(Joan)形容部分球員的犯錯並不常見,希望眾將今仗能夠保持集中,好好改善防守,尤其是對手標準流浪擁有多名具經驗、實力的進攻球員。復賽至今已經進行了兩場賽事,Joan直言球員仍未回復最佳水準:「雖然已經好努力訓練,不過球員暫時仲未太適應比賽節奏,並且出現肌肉拉傷情況,但相信佢哋狀態好快會提升。

至於中場林富貴傷瘉復出後,連續兩仗擔任正選,他坦言感到意外:「冇練波差唔多個半月,體能暫時都未達到十足,同埋一開始球感好差,要用咗成個月先適應到,但係好開心可以有出場機會。」即將面對標準流浪,「富貴」認為這場屬於同級大戰,目標至少要有分落袋。

陳肇鈞加盟隨時候命
標準流浪復賽後遭遇兩連敗更「顆粒無收」,教練之一賴嘉輝解釋,外援亞加斯圖和祖連奴同告受傷屬原因之一;其二是欠缺運氣,假如上仗對天水圍飛馬能取得入球,相信結果會截然不同。幸好上述兩人已接近康復,如無意外今仗將可以候命。

目前流浪比榜尾的晉峰僅多2分,今場賽果將直接影響下游形勢,惟「賴Sir」指球隊目標不僅是護級:「只要贏1場就可以彈番上去,我哋嘅目標唔只係今場攞晒3分,而係於唔同球隊身上都要攞3分。」陳肇鈞最近正式轉投流浪,「賴Sir」透露此子能趕及註冊,是否正選披甲需視乎狀態恢復,但其個人能力則絕對毋庸置疑:「陳肇鈞係一個好機動、有技術嘅中場,正正係我哋之前缺乏嘅類型,球隊能夠邀請到佢加盟絕對係件好事,希望佢喺陣中有所發揮。」
From: on.cc
【晉峰呈獻】輪到本周第2場直播啦!周六(6日)1500喺青衣運動場,會上演晉峰對標準流浪,雖然今場主隊安排咗直播,但睇波都係現場睇先夠過癮嘅!入唔到場先睇直播啦!今場為大家講波嘅係「奧斯卡」同「黑龍波」郭子龍。
From: 我撐本地波
基層員工做實事有少少成績>比班垃圾高層敗曬
根本永遠無限loop
簽後衛呀晉峰我屌你老母
爛區理文又要準備散班
Fuck me
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞