[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (35)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
咪又係d班主夾鳩人要人唔跟規矩 另起條撚咩 根本冇人想搞
咪燈啦
我覺得個story既時機同用語的確唔恰當
不過唔代表咁樣就要畀而演可以唔跟規矩補踢返
唔啱程序仲有得踢已經係岩
如果有得踢仲要出力 咁就更加唔啱
垃圾足腫
菁英盃 董事會決定「理愉」4強戰擇日補賽
03月05日(五) 18:08

「保險金」事件餘波未了,足總周五(5日)召開董事局會議,繼續討論有關愉園及天水圍飛馬,因欠交保險款項而引發的連串風波。會後總幹事袁文川代表董事局公布會議結果,原定上月24日進行之「菁英盃」理文對愉園4強戰,將會擇日補賽。

「保險金」風波事緣是天水圍飛馬和愉園因拖欠「綜合保險保障協議」款項,而被足總紀律委員會罰停賽7天。雖然兩間球會周內先後繳清欠款,並於上周六(27日)上訴得直,獲撤銷禁令。但原定上周三(24日)需於「菁英盃」4強對陣愉園的理文,以足總要求補賽的處理手法不公為由,聲言為捍衞公平公正的價值,不接受足總有關補賽的任何安排,令「菁英盃」的決賽席位誰屬懸疑未決。

周五(5日)會議當日,兼任愉園體育會主席的足總主席貝鈞奇避席,會議主席由其他董事臨時擔任。會後自稱避席會議的總幹事袁文川,代表董事局透露會議結果,指董事局在考慮到上周一(22日)由紀律委員會發出的7日禁賽令,影響到愉園對上周三(24日)「菁英盃」4強比賽的「應對方法」;並且考慮到「體育精神」,希望「球賽以公平競技下得出結果最理想」,故決定原定上周三(24日)進行之「菁英盃」4強,愉園的理文的賽事將擇期補賽。
「保險金」事件餘波未了,足總周五(5日)召開董事局會議,繼續討論有關愉園及天水圍飛馬,因欠交保險款項而引發的連串風波。會後總幹事袁文川代表董事局公布會議結果,原定上月24日進行之「菁英盃」理文對愉園4強戰,將會擇日補賽。

真係Cls足腫
屌啦星
有體育精神就咪撚踢 一係就hea踢
佢班仆街係強姦緊體育精神
FB實有啲柒頭話 「愉園唔踢/hea踢 或 理文唔踢」係無體育精神
咁以後冇錢就唔交數住等鬆動番先找數啦
最好就理文係咁擺烏龍攪場100:0出黎
理文
唔踢啦 烏咩龍
十幾年前伍羅勁落力帶頭推港職聯
咪就係想搞個自己話事嘅聯賽
點知俾香港攞到東亞運,政府泵水用公帑請足總CEO搞港超聯
伍羅冇得話事,就係咁玩野逼走啲CEO同香港隊教練
然後就成日話鳳凰計劃換湯不換藥
梗係啦,改革嘅人俾你地逼走哂
屌你老母食撚屎啦愉園
咁夢想唔洗散班啦
爭住先啦條數
球員冇班落好慘

以下開放接龍
你老母愉園個朵臭過臭閪
又打假波
又唔出糧
執柒佢啦陷家剷
開季前就交足錢嘅球隊直情係on9啦
理文沒有不總辭的理由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞