[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (35)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=ypLXiBBF3CI

[地道看足球] 第四站 小西灣運動場 傑志 vs 冠忠南區⚽️ 港足第一帥哥🤤 本地波 x 黃店遊 💛 家之味🍜 | 遊走香港球壇聖地 支持香港球員 推崇本土文化 - 靜鷹鷹鷹Hawks
有正常身體接觸(膊頭掂膊頭嗰隻),應該唔構成犯規
Let's Go Hawks
今日真係多左女睇波
有啲好撚粗磚
今晚香港發生的事,就好似上個禮拜的足總。

1.本身司法獨立,但無論點判,個八婆已經有自己的結果,唔會容許個判決執行,一心趕盡殺絕。 vs
本身紀律委員會都話係獨立,但判完足總自己一早唔會認同個結果,判決一樣唔會執行。

2.之後用番所謂的覆核申請法律條文,去禁止保釋,表面上睇係符合法律程序,實質就係用法律程序去推倒公義和人權。 vs
即刻停左場四強,召開緊急董事會同上訴委員會,用所謂的正式程序去推翻原判,仲講話所有野都係公平公正

3.唯一相反係,一日未判,根本被告應該假定無罪,但宜家已經唔畀保釋同見家人。 VS
判左有罪,所犯球隊就已經係犯左規。應該係上訴成功前,仍然執行刑罰,就正如你被判坐監你想上訴都無得出番黎等。但足總好似已經知道上訴會成功所以停止執行刑罰。

結論: 藍絲廢老話尊重法治規矩其實都係用人治,只係睇下利益喺邊面。在此時勢,相比香港,球圈的不公只是九牛一毛
正正常常青春既感覺
其實好想知點解風車會覺得唔係紅牌
一係就唔係foul foul就紅架啦
香港已玩完,走到就走啦
其實成場個球證都已經吹得尻,只要大聲叫就會吹
即係佢覺得只係正常身體接觸,唔算犯規
他笑言自己「封口」多年,甚少批評球證,但這次也難忍怒火,「我甚至沒有跟他有身體接觸,球員在大叫然後球證就警告我。可能他沒有看清楚吧,我也不能投訴,最重要是之後沒有被逐,不過未來在這方面我會更小心。」

佢嗰張黃牌,應該真係有踢到人
劉學銘真係傻鳩黎
今飾演後備入替梅開二度的丹恩奴域,賽後獲港超直播媒體東網選為「Man Of the Match」。

在56分鐘換入的巴爾幹射手,首次觸球便轉化成入球,他明言很享受比賽的過程:「上仗賽後我也說我會繼續提升我的狀態,很高興今場能取得兩個入球及取勝。第一個入球確是有幸運成份,那時我只是想追球,沒想到可以入球,在1:0後我們主導了形勢,感謝這點運氣。」

這場比賽結束後,他把眼光放到下場對東方龍獅的:「我只是參與了兩場比賽,我必須推動自己繼續提升狀態,現在我不能告訴你我可以作戰多久,但我感覺愈來愈好。現在我必須保持健康,做好準備迎接下周三的大戰。」

#志在堅持
#wearekitchee
有線條片睇落唔似踢到孫銘
得個高字
佢打防中可能適合啲
https://youtu.be/nUjr59V8hsE
放慢嚟睇唔覺得唐文踢到孫銘謙
坦白講
個龍大責任d
如果佢呢球唔落腳鏟會點?咪一樣比你地話係傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞