[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (35)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
on撚9關體育精神乜事,係咪對面有個主力傷左都要改到full team先踢得呀體育精神
d規條白紙黑字寫得清清楚楚可以一句體育精神override晒真係痴撚線
瞓左無睇
撐joke總班手足上左水未
開季前交足錢應該聯賽額外加多幾分
29 謝德謙 [GK]
7 史提芬彭利拿
8 劉浩霖
10 柏度
11 佐佐木周 [C]
12 許宏鋒
17 卡希爾
20 比圖
22 鄭進泓
26 陳凱柏
34 陳港斌

1 蔡子濤 [GK]
13 陳廣豪
14 夏志明
18 積施利
19 史提芬
21 林智豐
27 林樂勤
[GK] 葉鴻輝 1
[C] 迪高 3
費蘭度 7
李嘉耀 8
盧卡斯 9
辛祖 10
艾華頓 11
杜度 20
林恩許 22
黃梓浩 30
艾華度 33

[GK] 廖富源 26
[GK] 曾文輝 99
翟廷峯 6
馮慶燁 15
梁振邦 16
梁冠聰 17
鄭子森 18
黃威 23
奧利華 29
亞歷斯祖 32
王力威 77
🏆 中銀人壽香港超級聯賽
🆚 冠忠南區 vs 東方龍獅
🕐 20:00
🏟 旺角大球場

📝Starting XI�#1 葉鴻輝 Yapp Hung Fai
#3 迪高 Diego Eli (C)
#7 費蘭度 Fernando
#8 李嘉耀 Lee Ka Yiu
#9 盧卡斯 Lucas Silva
#10 辛祖 Sandro
#11 艾華頓 Everton Camargo
#20 杜度 Eduardo Klein
#22 林恩許 Jared Lum
#30 黃梓浩 Wong Tsz Ho
#33 艾華度 Eduardo Praes

🔄Subs
#99 曾文輝、#26 廖富源、#6 翟廷峯、#15 馮慶燁、#16 梁振邦、#17 梁冠聰、#18 鄭子森、#23 黃威、#29 奧利華、#32 亞歷斯祖、#77 王力威

#EasternLongLions| #東方龍獅 |#EasternLongLionsFootball |#東方龍獅足球隊 |#onEforaLL| #ELL
愉園同野狗隊笑緊守規矩果d正一傻鳩
貝鈞奇今日未有列席會議,總幹事袁文川會後向傳媒交代結果,指董事會贊成補賽,理由是「7天禁賽令」影響愉園是否在該場比賽前繳清欠款,而該罰則已被推翻。他說:「當時即使愉園立即付清款項也會被禁賽,但如果沒有7日停賽令,球會或許可以在菁英盃4強前『找數』。

足總今次處理事件的手法令人側目,先突然取消比賽,有為愉園避過「自動棄賽」之嫌;而現時愉園跟飛馬雖確認違規,卻未有任何後果,難免令人感覺對其他球隊不公。袁文川解釋,秘書處當時是因「預見賽事無法舉行」而取消比賽,他反問記者「你又知兩隊無後果?」,並稱:「現階段董事會未有討論罰則,但不代表沒有罰則。
From: 01體育
至於同樣被罰的天水圍飛馬方面,袁文川指情況與愉園不盡相同,當中飛馬已在判決生效期前補交費用:「如果一個人犯了錯、做了補救措施,是否可以酌情考慮呢?這個可能要法官先說到,但你不要忘記這裡是足球總會。我們要考慮的因素有很多,例如香港足球如何走下去呢?」
你唔冚家剷就真係走唔到落去喇
袁文川解釋,秘書處當時是因「預見賽事無法舉行」而取消比賽,他反問記者「你又知兩隊無後果?」,並稱:「現階段董事會未有討論罰則,但不代表沒有罰則。
From: 01體育

你再罰,都justify唔到容許補賽
至於同樣被罰的天水圍飛馬方面,袁文川指情況與愉園不盡相同,當中飛馬已在判決生效期前補交費用:「如果一個人犯了錯、做了補救措施,是否可以酌情考慮呢?這個可能要法官先說到,但你不要忘記這裡是足球總會。我們要考慮的因素有很多,例如香港足球如何走下去呢?」
From: 體路
唔只佢
成個board都快撚d躝
我想要翻當年飛馬本書
這裡是中國香港足球總會
簡單嚟講:個龍門我嘅 我點搬都係為大家好
如果無停賽令嘅懲罰直情唔交啦on9
所以最後係乜撚都無罰過
乜撚嘢「或許可以在4強前找數」
你唔停佢賽 班仆街根本就會拖得就拖啦
所以咪話我係愉園同飛馬就一路拖落去唔交
本身仲對由貝狗領導既足總有少少期望依家冇曬啦真係搞亞冠亞協搞得幾成功都冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞