[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (102) - 305 & 329 初丁 line HBD!

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
好掛住佢哋兩個一齊嗰陣傻更更咁嘅畫面
專登搵返好耐以前嘅相
菜生日快樂!
mood sampler 1: Joy (mood) 成段melody同畫面都好warm and chill 反映wendy 嘅生活態度同格調

mood sampler 2: depression (mood ) 鋼琴聲好抑鬱嘅感覺 wendy(開始係著住藍色嘅裙(blue 等如抑鬱 悲觀)自己一個人神情茫然穿過烏雲密佈 黑暗枯萎嘅森林(好似經歷過大火 定係冇雨落咁) 最後著住白色裙(白色代表純真 初心)合埋眼訓低(有種解脫嘅feel)摸住綠葉 成個message傳達wendy經歷浴火重生 升華 like water 如此純淨 回歸初心

成個mv應該講緊wendy回想一年內所經歷嘅一切 內心嘅感覺變化 透過水 森林 顏色嘅意境展示dark, lost and blues 之後慢慢尋回初心 釋懷 同時明白點解係double title 因為就係講緊兩種內心感覺 from 'when the rain stops' to 'like water'

成隻專輯感覺幾有意義 真係反映住wendy成個人 唔怪牙joy聽完首歌喊左 我宜家都feel到
睇字已經想喊
我上面講未必啱 只係個人推測 我幾好奇 like water 嘅意思
生日快樂 @renebaebae
白菜生日快樂
成隻專輯感覺幾有意義 真係反映住wendy成個人 唔怪牙joy聽完首歌喊左 我宜家都feel到

之前歡喺bubble話 like water 既詞係專登寫俾啤粒
到時真係要隻隻字了解下歡想講咩

$M 都仲算有良心,出個 post 講聲 happy irene day

但係我想要生日片呀!
牙菜生日快樂希望你會上一上水 俾啤粒知道你平安就好喇
我菜生日快樂
無論係 IG 定係 bubble...
只要上水講句嘢就夠架啦
可能打緊字,我信今日佢點都會上水
Ace membership 有樣睇住先
有樣睇下好過無
晏d就知有冇片睇
Ace membership 有樣睇住先
有樣睇下好過無
晏d就知有冇片睇

片好似5點定6點出 應該有掛
熊一野po勁多菜合照出嚟
主打曲之一Like Water(像水一樣)是一首能完美展現Wendy溫柔清雅的嗓音和細致的輕重調節能力的原聲流行抒情曲,由熱曲制造者俞永鎮和KENZIE、Coach&Sendo等人共同參與制作,完成度非常高,一定能用溫暖的感性讓粉絲們沈醉。

歌詞的內容是把彼此的存在和意義比喻成生命中必不可少的水,內容里包含著細小的雨滴可以匯聚成海,像命運一樣湧動的意思,也包含著對在身邊守候的人的感激,對一起展開的全新旅程的希望和感動。

wendy同啤粒like water 細水長流
係咪姐係我最愛R&B
btw 유영진+Kenzie
Like Water- acoustic pop ballad
When This Rain Stops- slow tempo ballad
可能b sides 會有r&b
Like Water- acoustic pop ballad
When This Rain Stops- slow tempo ballad
可能b sides 會有r&b

Acoustic 都好正 諗起Would U
照你個諗法嘅話,When this rain stops應該會好sad
阿菜生日快樂
第一次見Irene 著咁cute嘅花花衫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞