房屋台不會告訴你的時事,買樓前入嚟睇一睇、諗一諗

276 回覆
229 Like 72 Dislike
以其人之道 還治其人之身
其實唱淡唔緊要,唔好玩膠就唔克人憎

Btw, 貓巴打不如放過佢啦,佢今次真係投降。

你諗返當年麥sir 或者近少少既邪惡芝士,點會出黎投降,見好就收啦,等9月派彩
請搞清楚,我唔係投降。樓價走勢點樣,未來幾個月見真章,我只係想靜靜地贏,唔再影響啲on 9買家嘅購買慾,等班有樓嘅手足早日高價甩貨,所以除咗恭喜成功賣樓嘅手足外,唔再推不利樓價嘅消息,唔再唱淡風。至於嗰條乜嘢貓乜柒,以及佢嗰班圍爐藍屍fan屎,我理得佢哋托柒啦
其實佢唔再玩膠我都唔會再狙擊佢 好似佢下面依個正正經經回覆咪幾好

唱淡唔緊要 有人唱好自然有人唱淡 好似巴打你講咁唔惡意搗亂 為帶風向亂作故仔 我都廢事理佢

等睇9月結果 希望佢做人都仲有底線唔好一千蚊捐黃圈都走數
康巴 我錯 條撚樣都係死性不改

你睇佢上面個懶醒回覆 跌落地都要楋翻揸沙

依種人天生犯賤 係要比人屌老母先開心 唔值得同情
我收返
又係有樓藍絲論 比啲新意啦

口講手足前手足後 你成個社運做過咩付出過咩(預你答:我做過咩唔洗向你地交代

上連登開幾個垃圾po 做吓鍵盤戰士就當自己做咗偉人 幻想自己幾撚咁偉大

做得風向撚就認 又要戴頭盔 真心唔想影響手足放盤你就收撚皮出少句聲 你老母都會多謝你

成班人屌柒你個岸鳩仔就圍爐 唔檢討吓點解個個都針對你又唔針對其他淡友 總之你冇錯 一切都係其他人嘅錯
唔知你真蠢定假懵,講咗好多次唔係有樓=藍屍。我媽咪都有樓、好多手足都有樓,唔通我會當佢哋係藍屍?

我之所以話以閣下為首嘅嗰幾個ching 係藍屍,係喺你哋嘅言論度觀察到嘅,譬如你話:「我揸住幾間樓 生活質素無下降 旅行照去 車照渣 食飯照樣唔洗睇價錢 真心唔知你想追求咩生活...」呢句充滿荷蘭叻精神嘅話,恐怕冇一個黃絲得講得出口,只有藍屍先會咁諗嘢。

總之,你鍾意點講就點講啦下,我阻止唔到你,但唔該唔好嚟煩住我,幾個月之後自有分曉

要瞓啦,你呢啲唔使番工嘅收成期自己J爛佢啦
好撚好笑 自己爬入屋台搞事 亂作故仔周撚圍煩鳩住人就無問題 睇唔過眼狙擊你煩住你就唔得 要幾幼稚先可以講啲咁嘅說話

可以咁貫徹公就我贏字就你輸嘅無恥精神 真喺第一次見

睇唔過眼人地成功 自己人生失敗一事無成 剩係識怨天尤人 連自己祖輩都怨埋
又要扮威吹自已住千四呎 但又仇富 可見你個人自卑到咩程度

講到自己咁黃 原來黃絲定義係上連登做吓冷氣軍師鳩吹幾個風向po 就係 cd-room巴打開你5千賭輸捐黃圈 你自稱深黃叫人最少捐一千 就算輸都係捐番比黃圈姐 咁你縮乜撚嘢

社會公義 自由平等 借問你有咩實質貢獻 唔係上網鳩up幾句做鍵盤戰士就當喺咁兒戲呀

咩都係憑你觀察 憑你經驗 憑你推理邏輯
學你咁講 根據你嘅回覆 言行舉止 人生態度 我相信無一個正常人可以做到 只有自以為是但又極度自卑嘅可憐蟲先會做得出
拎幾百萬去外國買兩間屋 一間自住 一間放租 已經衣食無憂
仲有你唔好係無前文後理嘅情況下 抽我其中一句嚟歪曲原意

我係回應緊你 覺得你哋呢班將層樓當係一生成就嘅廢老好悲哀 依句說話 同時唔認同你嘅浪漫理想主義

請你唔好斷章取義 屈得就屈

撐政府撐警話係藍絲就無可厚非姐 唔認同你嘅理念就係藍絲
【韓林兒】十二點鐘都黎重未見淡淡新聞
https://lih.kg/2441873

麻煩回應一下6樓thx🙏
「撐政府撐警話係藍絲就無可厚非姐 唔認同你嘅理念就係藍絲」

咪扮嘢啦,你雖然冇講過撐政權撐警,但你亦從冇對政權及黑警有半句批評。我每次講到樓價會受目前政經巨變影響,你同你班黨羽次次都迴避討論政治對樓價嘅影響,反而針對住我進行人身攻擊,轉移視線,你同你班黨羽係乜嘢立場、乜嘢背景,大家心照,唔好再喺呢度扮「中立」維穩啦。
沉默大多數thesis? 你口中講嘅嘢矛盾到極致真好笑
又黃絲塔利班,唔屌政府唔屌警察就唔夠黃,唔夠黃就即係藍絲

政府影響經濟認同,但人地拎數據同你分析又有咩錯?你自己立場先行仲係度話自己邏輯推論。
成日話拎數據分析,拎過乜,嚟嚟去去咪係中原嘅偽數據ccl同埋地產公司提供嘅賣樓數字。我幾時有話過你哋嘅數字?我一而再提出影響樓價嘅因素,你哋都視而不見,淨係一味話我冇數據
點解我講咁多政治影響樓市嘅嘢唔回應,一味帶動唔知情嘅房屋台嘅人嚟向我人身攻擊?點解我堅持輸咗捐畀黃圈,你就帶咗去一千蚊嘅問題度攻擊我
點解你一開始咁幼稚作故仔帶風向又唔認

你講嘅政治影響咪回應過囉 你話江派徹資 話日本broker離開香港 都一一回應過啦 次次你自己柒咗又扮睇唔到

你上網是鳩但貼段新聞就挑人機 一柒就spin 去其他嘢到 依到唔係補習社

Cd-room 巴打都話輸嘅捐黃圈無問題 咁個重點唔係你咁有信心贏但捐五千都鳩縮 咁係咩
你回應過乜嘢政治嘢?貼番上嚟睇吓

我幾時有鳩縮?五千蚊係cd-rom開嘅條件,一千蚊係我還嘅價錢,最後大家達成共識一千蚊,咁樣叫談判,點解話鳩縮?唔通佢開嘅條件我就要接受?我唔接受我就有罪?我一開始就講明我冇錢,利是湊埋只夠一千,我冇吹話自己有錢,我話我媽咪窮得只剩層樓,我全部都係老實話,只係層樓將建築面積吹大做實用面積(我喺第二個post其實已經解釋咗),但就不斷畀你做文章,loop完又loop。

至於dr-mk個仆街,唔知你同佢係「同事」定乜嘢關係,明明呢個人喺房屋台都神憎鬼厭,唔知點解你三番四次出嚟幫佢辯解,真係非常可疑
唔洗老屈我喺AA 你依家個名喺屋台咪一樣神憎鬼厭

咁多人一齊屌鳩你 個個都喺同事咩 唔通你班cctoy 圍爐=個個都係你同事

詭辨自己吹水屋企面積最好笑 另一個po無人迫你報面積 係你自卑心作祟 沖入去作故仔
咁做有咩目的

鳩縮都可以比你美化到談判
無錢先好笑 又話自己番緊工 又貼廿幾萬美股倉 仲要串人賺咗洗乜話你知

一對賭就呻窮 話得一千蚊利是錢 做人可唔可以唔好咁無恥

江派徹資單新聞我搵唔番 不過指出過內文最後一句係講徹資原因江派喺大陸勢力降低引資收入下降 所以先移去新加坡 亦非你所講嘅香港收皮論

節錄一下其他巴絲對你以偏概全嘅「政治」新聞回應啦

我喺另一個po都討論過有關韓正篇發言 唔直接回你po喺廢撚事睇你啲胡人瘋語 同時我都唔會好似你咁拎正皮打J

如果有能力 廿零歲既你會唔會上左車先?
https://lih.kg/gKnQBT
#3 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

問咗我咁耐問題 要我證明咁多嘢 不如講下你點證明自己深黃 唔係上網出幾個po 就算喺掛

見你捐咁少錢都縮 我懷疑你國安派嚟潛入連登釣手足嘅深紅
誅心論到呢
你哋對我bully嗰啲言論,咪全部都係誅心囉
質疑你老母層樓1400呎放千5萬算唔算BULLY?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞