房屋台不會告訴你的時事,買樓前入嚟睇一睇、諗一諗

276 回覆
229 Like 72 Dislike
放個盤貴市價3成實無人接架, 大型屋苑平2~3%都大把人狗搶
佢話係太子近地鐵站
公道d講,多數係舊少少既單棟式或者唐樓,交投係真係無咁活躍既,同大形屋苑好唔同
你地啲淡友係排住隊上場?
一個收皮,另一個衝出黎
仲教人買債券 你以為債券真係穩賺呀? 近排D債券真係跌一成, 以你標準來講真係大瀉左
其實... 乜房屋台既人唔識得去其他台或者地方睇架,要靠小朋友你入嚟貼?

留名等你去車台波台財經台潮流台音樂台硬件台軟件台成人台,甚至鄉土各大討論區貼
聽過麥齊光未?
AO是興買樓再同其他ao交換租樓賺埋allowance都真系幾仆街,但當你做ao時又有99%機會做。
推呢個po 起房屋台建立反樓勢力
有穩定利息收入就得,你未賣就唔使理佢升定跌
咁點解呢個理論apply唔到去樓市? 我自住緊 / 收緊租都係有慳左租金支出 / 穩定租金收入, 唔洗理佢升定跌架喎
講嚟講去你都唔明?你唔諗住移民/逃亡你鍾意攬住層樓住到死係你嘅事,我講緊係點樣將不動產變成較易流動嘅資金,以便隨時逃出港共魔爪及避免樓市泡沫爆破。
咁你既適合觀眾應該係WORLD果邊, 你去果邊開POST咪得囉, 房屋台都集中傾香港樓, 留意得香港樓果D人都係想買/租既人啦, 諗移民就唔會入來啦, 講極你都唔明, on99
入嚟嘅除咗想買/租,亦有人想賣樓,我都係因為媽咪要賣樓,先會入嚟房屋台睇下,否則都唔知原來連登有個咁特別嘅特區
賣樓就唔會開TOPIC講大瀉啦, 點講都係你個動機都係好有問題架啦

想賣樓 -> 又點會唱淡?
想移民 -> 唔會理房屋台
想買樓 -> 入房屋台唱淡
講到尾又係歸結到誅心論、陰謀論,咁無得好講

如果我係想買/租嘅人,除咗aa嘅唱好言論,我都好希望睇到另一角度嘅論點,以防被好友誤導
你睇睇房屋台D POST先啦, 邊有好友開POST誤導人JE, 得D所謂AA開POST講邊度成交之嘛, 咁真係成交左, 你無得話單新聞係誤導, 其餘D POST都係實用為主, 傾下裝修, 傾下按揭, 傾下各區屋苑

係得你條友入黎, 大大隻字話樓市會幾個月內大瀉, 你仲夠膽話其他巴打誤導人
樓豬悄悄留下負皮
點解好友開post就唔係誤導,但預期樓市大瀉就有問題?
咁如果半年後真係瀉咗咁點先
我無話人誤導, 係你話人誤導咋喎, 邊有人話你開POST講大瀉有問題je, 唱淡呢樣野由高登睇到連登 成日都有架啦 我地係質疑你既理論, 質疑你對大瀉既定義, 質疑你對樓市既經驗, 你全部都無咩正面回應, 流於CCTOY式兜圈
其實樓主係d攬炒派細路黎
你起佢底就知份人年紀細兼暴燥
係想香港各行各業一齊burn,一齊食濕米o既人
因為自己根本唔係持份者,零收入又想坐享其成,睇成功o既人仆街(拎得果利是錢1千蚊黎賭)
除左申述政治主張帶風向,現實就一無是處,又無社會生產力
版友唔好再理d又廢又冇能力o既人
呢d人大個左出到現實社會多數都好失敗
你9月咪走數已經好好
唔瀉咁點先?
點解你反駁得咁無力嘅

你所講嘅誅心論、陰謀論:

清算AO黨
江派移民

點睇都似形容緊你自己嘅po
我梗係知啦, 上左咁多年高登連登, 呢D憤世仔, 見唔少, 不過我覺得房屋台不嬲比其他台高質, 起碼D巴打講野都有見地, 我都學過唔少野, 所以認真回下佢, 應酬下呢D傻仔, 當回饋返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞