AMD討論POST(65) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
唔該巴打,今晚返去試下
多謝各位巴
條crucial ram 好野來
Yup
條條都差唔多價錢 USD200 左右
但係佢16CL 人地18、19
Micron 靚果堆chip 比自己用
我每件都USD200 左右
CPU 300

每件帳面都平price.com 百幾蚊再加上可以碌卡
用MOX 卡即95折
加埋amazon gift card 儲值送2% value 抵消咗外幣簽賬嘅1.9% FX rate mark up
講起Crucial 明明一條龍自家製大廠但我以前隻Crucial SSD C300 毫無徵兆情況下死咗

Intel, Samsung SSD 就一直健在
所以雖然好唔鐘意Samsung 不過都揀咗980 Pro
唔知有冇底板可以控制CPU fan 低溫時停轉呢?
google 咗
1. 好似PWM 就一定去唔到0% fan speed
2. ASUS 唔得

唔知MSI, Gigabyte 板得唔得呢
不排除係早期ssd技術不成熟 撞正抽到壞ssd 都不出奇
Msi板都ok 用返佢果個drogon center調整 fan curve
我塊gigabyte b550i全部fan port都可以set 0%
果然呢2個牌子係得
早幾日買左Crucial Ballistix同款黑色15號出左貨
原來黑色係俾你買咗
我揀黑色既話好似要等到4月佢先會出貨
我買果陣佢都話4月頭出
突然間早左出貨
我粒5600X 都係咁
RKL-S i5打價格戰
AMD要出大貨了
(FF)
藍寶轉新代理
前F代職員成立
想問吓rx 6700xt 係咪聽日開賣
正確嚟講係美光而家已經冇再賣ic俾gskill corsair adata之類
全部俾哂自己crucial去賣
痴線 又分家拆舊招牌
amazon us個日子你當參考就算
佢特登預到好遲防止自己張張單都俾人claim late delivery
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞