AMD討論POST(65) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
同usb問題有關

睇置頂
但我個音源唔係插usb都關事
你都要usb比電
但我將音源條線插前io個時一樣用後io拎電🤔
更正 我唔係插底板拎電
試下插底板usb3.0
計番香港時間19號開賣
做 System disk / Storage 呢啲就好心咪慳嗰一百幾十用 DRAMless 啦
我見到啲人成日推 SN550 呢啲就火滾
但真係平D
平得嗰少少,資料無價呀,砌唔起就儲多少少錢啦
錢真係唔係噉樣慳法
其實SN550 已經係唯一可以用嚟做System disk 都唔會有大問題嘅DRAM less SSD 嚟,只不過A2000 都係差唔多價錢,咁點解唔揀A2000 呢
其實 DRAMless 本來就唔應該存在,唔怪得 MLC 會消失,就係因為班消費者接受咗低價低效,而唔係選擇罷買
差唔多價位我都會揀有 DRAM 嘅 NVMe SSD
有時用呢啲唔知係就壞定真慢
我個塊Arous pro b550M直情後面個Audio Panel插極都冇聲出
更新下audio driver 🙈🙈🙈

有插usb 暫時用住usb3.0

月底有1202bios fix
開賣先會有定價公佈?
即係插前面有聲?
收左塊二手板,準備將塊x570 unify 送去保養
無試,但optical out都冇光出
好懶,插咗條usb to 3.5用住先
2張unify都勁正
AMD Radeon RX 6700 XT slower than RX 5700 XT in Ethereum mining

https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-6700-xt-slower-than-rx-5700-xt-in-ethereum-mining

Out of stock ?
巴打點睇 AsRock X570 Extreme4
正常板一張 有齊要既io

特別要tb3 留意買原生支援tb3 /有加tb3 header既板
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞