點解...點解啲人會吸毒?

480 回覆
138 Like 31 Dislike
唔覺喎,咁樣先可以令人更加想遠離大麻,我覺得好正確,我支持佢做法
所以話香港對毒品嘅教育同認知真係好敷淺
而家歐美國家已經傾向行harm reduction
香港仲係war on drugs 落後到
跟本就係佢地衰
跟本就係佢地衰
真係有

如果要咁有力嘅trip

應該就係去亞馬遜叢林搵當地嘅祭師死騰水trip

好多人試完都話感受到出世到而家未感受到嘅嘢

會改變哂你全部思想同諗法

有好有唔好 睇你選擇
同非洲啲土著問點解要飲汽水一樣
放棄家庭事業果d大部分係因為玩heroin/meth. 因為極度容易上癮,帶來嘅快感好強烈,極少數嘅人先抽到身,復原都會有好多後遺症,有腦嘅都唔會搞啪針
咁顛
吸毒害人不淺
海洛英 hard drugs黎 知咩事嘅都一定唔會掂
你見深水埗啪針個班九成都係冇接受過教育
自此上左賊船 想戒都戒唔甩
Heroine ketamine 果d都有藥用價值?
玩opinion咪一樣同吸毒一樣
非洲土著飲開奶茶
ketamine醫院都會用嘅,詳細醫療作用我就冇深究過 你可以去查下

Ketamine唔算hard drugs
性癮性同傷害都低過大麻
而家會用黎做藥開比人戒酒同抗抑鬱
Hard drug應該係meth coke同heroin
其實煙酒仲傷身,but who fucking cares
k唔係hard 同mdma差唔多咋
我之前有一排係咁睇d 道友既自白/身邊既人既分享
出處已經唔記得左
事實上
佢地形容食白粉既快樂
如果性高潮係5既話
白粉係100

當你去叫d 道友戒毒
叫佢地為左自己既屋企人/事業/身體健康而戒毒
普通人追求升官發財/兒孫滿堂/左擁右抱
最終既目的都係為左快樂
當你做曬上面所有野
快樂指數都只係10

但吸食白粉既快樂
佢地形容到係100以上
你點樣說服佢地戒毒?
為左屋企人?
為左健康?

身癮易戒
心癮難戒
99%既人都戒唔到
因為真係唔知點解要戒
佢地已經試過世界上最快樂既野

只可以講
永遠唔好試第一次
大部份人連打飛機都戒唔到
點戒毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞