點解...點解啲人會吸毒?

480 回覆
138 Like 31 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=0msBwUfGjc8
成個channel都係主持示範吸毒
自己睇
我話你知呀,啲老同扮哂死狗,吊起癮上黎咩野做唔出咩野講唔出
呢個比較似係話俾人聽點食最安全,而家外國多咗好多harm reduction嘅教育資訊,係香港開口埋口都係食一次就一定會上癮娛樂用同上癮都已經係原全唔同嘅事
食煙飲酒就連夜瞓都傷身架喇 唔通我又逐個逐個開po喇喎想high想開心咪吸囉 吸吸下咪上癮生晒瘡囉 有咩好問

利申唔掂毒品
可以討論下
你覺得毒品既定義係咩
上癮定傷害定點
手機毒
連登好多道友可以答到你
食煙仔夠有cancer啦 咪係有人食

純粹個人意見
Weed, lsd, shrooms, molly, speed 娛樂性
Heroin, meth, ketamine, crack 傷害性
Coke就2者之間,唔係日日玩就算娛樂性?
Dmt 係為咗體驗死亡
「有次我在菲律賓拍電影,我那時人在馬尼拉,我們全都受邀去一棟非常豪華的豪宅參加派對。我在現場被介紹給其他賓客認識,然後一起喝酒聊天。而這棟房子的女主人相當厭惡地看著我。

後來有個空檔,她就招手要我走過去。我走到她面前後,她問:『你是販毒的嗎?』我說:『不是啊,你為何這麼問?』她回:『那為什麼大家都在叫你我的古柯鹼(my cocaine)?』。」
.
— 米高肯恩(Michael Caine)

樓主個名
而家我做宣傳?我無喎
MDMA LSD WEED 都係為左扑野
千祈唔好痴埋d咁嘅人啊巴打
人生就係為左開心 點解唔靠其他物質令到自己開心?
同以前啲家長以為唔講性教育就無事咁
即係點你想講咩?
你講緊毒品個劃分?
根本就係佢地自己衰
見你扮到得似忍唔住正皮左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞