點解...點解啲人會吸毒?

480 回覆
138 Like 31 Dislike
飲完係咪升仙
美國一半人都食大麻
哈佛9成人都食大麻到吸毒
大佬你冇科學證據,冇學術論文support 就唔好害啲連登DSE 傻仔傻女啦。
有抑鬱同infp嘅人係咪長期處於0嘅狀態
同埋佢地感覺唔到開心呢個feeling
GME
唔會架唔會架
大麻係毒品黎架 啪大麻係犯法架
一定大獲過煙酒多多聲架
毒你老母
識會玩psychedlics/ coke都喺成功人士幾條income streams唔憂做 喺四季半島開p玩

喺啲on9/窮撚先以為do drugs嘅人都好似街上面/睇戲會睇到果啲道友咁
大麻唔算毒啦
其實周圍都多人吸毒啦 窮又吸 有錢又吸 名校又吸 柒學生又吸
冇得咁樣generalize嘅
根本應該連煙同酒都唔應該掂
如果你話大把人都食/飲咁冇嘢好講
大麻對腦部記憶情緒等等都有壞嘅影響
食咩都好食啦
難講
MDMA structurally similar to amphetamine
同其他classical psychedelics 唔同
成癮性比較高
奉勸大家唔好信咩成功人士都吸毒,一定有成功人士會吸毒,但一定係唔吸毒既人多
天真
啲連登仔以為試一次recreational drug就會上癮之後就瞓深水埗天橋底
應該乜都唔比 全部都係犯法
問吓Big Bang
屌食得多benzos 會點
支持禁煙禁酒
不如試下搵返之前班藝人黎問咪知

房祖名,柯震東,陳慧敏,莫少聰,關楚耀,衛詩,胡瓜,庹宗康,屈中恆

原文網址:https://71a.xyz/dQqVml,https://kknews.cc/zh-hk/entertainment/o9l4o65.html

呢啲係港台曾經食過大麻嘅藝人,有冇辦法問下佢地點解會食?依家再擺多次係佢地眼前,重會唔會食?如果搵到佢地同snoop dogg對話,會唔會俾人笑到面黃

不如投過票,食過大麻之後有人飲酒食煙少咗嘅,正皮呢個post
呢個就睇你點樣定義啦
的確係食人族嘅角度睇咁樣都唔岀角
個比喻只係講緊你唔了解一樣野就懵盛盛去ban佢好無知姐
上癮同記憶受損
醫生廚房定自己買?
好多嘢都會上癮
你覺得糖嘅危害性有煙酒大?
所以either乜柒都ban曬佢
一係就就煙酒嘅程度作標準開放翻其他物質
而家九唔搭八咁點講都唔通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞