點解...點解啲人會吸毒?

480 回覆
138 Like 31 Dislike
邊個多正皮?
大把ibank嘅人酗酒office一定有支whiskey傍身
但咁逃避唔會解決到個問題反而仲可能帶嚟更多問題 成件事好無意義 不如學吓點樣唔好咁易比自己情緒影響到仲實際
識得控制份量其實真係當娛樂 好似d人飲酒咁 同有d咩一定唔掂得 例如heroin、打針

識得善用根本對生活有幫助 包括紓緩壓力 幫助集中
反而唔規管令黑市交易更多先唔安全

所有西藥濫用都會有問題 其實好睇個人 因為好多人冇自制能力所以d政府先一刀切 係咁宣傳d壞處話好容易上癮 當然令人開心嘅嘢係比較容易上癮 姐係好似食M記薯條可樂都好多人停唔到咁

所以好多有錢人玩都唔影響生活 因為第一佢哋afford到貴嘅”毒品” 第二佢哋比較了解藥性
係咪要飲過大頭奶粉先可以話大頭奶粉有害如果未試過就等於醜化件事
呢啲一聽就知係害人之物,勸你都係自己知算啦,同埋睇你個樣都係唔好隊咁多添啦,有冇喺身啊?
你忘記咗Elon musk公開隊草?
壓力大咪要吸囉
不過佢地多數只玩soft drugs唔會掂hard drugs
後者難戒而且死得人多
最撚怕係食魚
有骨嗰個恐懼放到好大
https://www.depop.com/products/emelysophia-original-lana-del-rey-merch/
佢賣過呢樣merch
加上外國名人圈傳咗好耐
笑撚死 第一次聽有人話連登仔支持禁槍
出去抗爭犯哂法喎 點解咁多手足去嘅?

貼完郵票去野餐
食cheese platter 飲紅酒 曬太陽
隊完草要食burger
Benzodiazepines都係
原來Ecstasy 咁低成癮
試過食所謂嘅「解藥」supplement
其實又真係好似冇咁hangover
但個mood都係沉咗落去
如果瞓夠會好啲 但其實都係睇彩數食咗啲乜呢個又可以引申到正當市場流通/regulation/合化法嘅問題 不過短時間內一定冇可能發生
點解大麻會係美國合法化同上市?
好欣賞你做第一個留呢個comment
睇到上面啲言論仲要咁多like真係呆左
連登好多中學雞,真係響到講幾句就可以影響到佢地一生

利申 唔當weed係毒品討論,始終好多地方合法
掃咗眼留言
我只係想講
職業同個人選擇冇關
呢個世界咩人都有
得食同唔食兩個可能性
老師都出淫魔啦 呢啲野同職業冇關 純粹個人選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞