韓劇 哲仁王后(10) 暨申惠善X金正賢討論區

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
我覺得昭容自殺主要原因唔係主上,因為果時用情唔深,反而係唔想成為家族嘅棋子,背叛夫君原來自己咁努力要成為中殿只係俾家族利用,所以要放棄虛假的我?
我覺得疊加落去既

佢自殺既主因應該係家族
覺得”金昭容”既人生都只係家族既工具
諗住成為中殿,可以有所改變

點知主上都係比家族食住
加上自己對主上既丹心一片得唔到回應
對自己未來無晒希望
(成為中殿前係家族既棋子,成為中殿後得唔到權就變棄子,仲要老公唔愛佢,前途一片黑暗)

咪覺得唯一自己話到事既只有自殺
lm

嘩好靚DC偷圖
而且相遇只係好感 知道昭容係黎自殺佢全家嘅家族後即刻收心 仲有主上認為昭容叫佢愛慕係命令 反正就係誤解左昭容意思 所以後面湖邊表白個陣奉煥提番呢件事 主上至知自己誤會左昭容 所以至話:原來你是這樣的意思
真 永平君條蛋散一直對中殿不滿
成日疑神疑鬼,對女神又無限住任
信任
支共網見到
個心心飛走+壞笑
個樣好呆萌
仲有佢個鬼祟樣
我覺得佢同花真個侍女襯好多 兩個一嗒搭 中意講mama 壞話
用vpn睇?我都想用friday睇多次
佢都好搞笑 好彩後尾有企番去主上個邊 唔係奸角
佢背脊長期彎曲個演員會唔會勁攰
要用vpn
同埋要搵台灣人幫你開ac
又打錯字係一啖擔
應該會 而且佢成日彎背脊但對眼都要偷睇主上 好好笑
平時煲劇我通常睇完就算 鍾意某個演員嘅話都係留意下佢以後會唔會拍新劇 但係mama係第一個吸引到我返轉頭睇返佢以前啲劇嘅演員
佢真係好有魅力嫁
昭容入宮啲魔女野我覺得應該係想樹立權威 話哂佢金家人實勁多仇人 要保護下自己
做耐左亦都係佢後黎點解愈來愈唔想變成大王大妃呢啲真·魔女咁

永平君 個時睇佢迫主上要殺中殿 又成日係度講壞話 一廂情願唔肯睇清楚mama做過咩 以為佢真係咁偉大
屌 睇住花真先真係背叛主上都仲可以繼續做咁大隻兵
真係好rubbish 諗起我自己有幾委屈
唔洗搵人幫你開ac㗎
上網搵friday啲7日免費睇劇嘅code就睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞