召集LIHKG所有單車jj (8)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
Ultergra DI2 同 DA wire件
會揀邊樣

DI2無底洞黎

Da+1

DA

點解揀da 有冇原因
同埋點解係無底洞

di2一update又話要換野,我就冇錢追喇

DA型過咬地瓜

同埋咬地瓜出新款又跌價

死都買DA
會揀邊樣

DI2無底洞黎

Da+1

DA

點解揀da 有冇原因
同埋點解係無底洞

加個etube又要換電換Junction又剩咁
會揀邊樣

DI2無底洞黎

Da+1

DA

點解揀da 有冇原因
同埋點解係無底洞

DA型過咬地瓜

同埋咬地瓜出新款又跌價

死都買DA

Da輕d
雖然呢道好多巴打玩RB,都想睇下有無識MTB可以比下意見

想去CRC買呢部CUBE,前後160mm行程,全XT件,Dropper Post,屌唔屌得過?有無其他牌子都係咁上下價位同規格?
http://www.chainreactioncycles.com/hk/en/cube-stereo-160-hpa-sl-27-5-suspension-bike-2017/rp-prod154579

唔係玩開mtb但聽聞好似而家興玩29”
同埋先幾日見到幾架27.5都覺得個轆好似細咗d

若果AM 嘅話27.5 都唔差,XC就29 must啦
香港AM路窄又多灣,29未必有著數

唔該巴打,我踩大帽山咁窄,睇落都係27.5啱D。

仲有無其他嘢要考慮,例如單餅定係雙餅好?

老虎蟹都單餅啦
拖42/46/50 ,除左女之外乜都上到啦
各位巴打,本人想換張跑車凳
Budget300左右有冇乜介紹?

利申:破風架

呢個唔差。
不過我覺得可以試嘅就盡量試佢先

呢個唔差。

望落咁闊
有無人踩brompton

呢個唔差。

望落咁闊

裝落破風架應該會柒咗

呢個唔差。

望落咁闊

裝落破風架應該會柒咗

窄身少少應該唔錯

呢個唔差。

望落咁闊

裝落破風架應該會柒咗

三百畢直難搞d喎巴打

呢個唔差。

望落咁闊

裝落破風架應該會柒咗

三百畢直難搞d喎巴打

唔該哂巴打先!

Prologo 入門凳大約幾錢到?

呢個唔差。

望落咁闊

裝落破風架應該會柒咗

三百畢直難搞d喎巴打

唔該哂巴打先!

淘寶賣300幾人仔,我幾個月前都買咗一張

呢個唔差。

望落咁闊

港女個閪咁闊
雖然呢道好多巴打玩RB,都想睇下有無識MTB可以比下意見

想去CRC買呢部CUBE,前後160mm行程,全XT件,Dropper Post,屌唔屌得過?有無其他牌子都係咁上下價位同規格?
http://www.chainreactioncycles.com/hk/en/cube-stereo-160-hpa-sl-27-5-suspension-bike-2017/rp-prod154579

唔係玩開mtb但聽聞好似而家興玩29”
同埋先幾日見到幾架27.5都覺得個轆好似細咗d

唔係興27.5咩?
有D人話29個架fail
我自己喜歡29多D,坦克咁

前排係27.5 但最近好似又推返29"
好多mtb 賽事啲選手都用返29 都唔知係廠要求定選手自己要求

係呀而家推返29
見過真野真係29霸氣好多

依家D 29" SEATTUBE 好低
XL 都好細架咁

呢個唔差。

望落咁闊

裝落破風架應該會柒咗

三百畢直難搞d喎巴打

唔該哂巴打先!

折車全新嘅見過二百幾都有
今日經過O記專門店,似乎jawbreaker都可以配原裝度數鏡

今日經過O記專門店,似乎jawbreaker都可以配原裝度數鏡

型仔

型仔

好吸引
貴到hi hi一定
貴到hi hi一定

太貴,不了
做埋鏡可能三千都搞唔掂
貴到hi hi一定

太貴,不了
做埋鏡可能三千都搞唔掂

三千內一定唔得(門市買)
上網都唔見得可以三千連度數
貴到hi hi一定

太貴,不了
做埋鏡可能三千都搞唔掂

買個air attack算
貴到hi hi一定

太貴,不了
做埋鏡可能三千都搞唔掂

買個air attack算

果塊野好易爛,以前都多人用,而家好耐無見過
貴到hi hi一定

太貴,不了
做埋鏡可能三千都搞唔掂

我估唔得,正架連普通prizm鏡都講緊差唔多三舊加幣即係$1800hkd
貴到hi hi一定

太貴,不了
做埋鏡可能三千都搞唔掂

我估唔得,正架連普通prizm鏡都講緊差唔多三舊加幣即係$1800hkd

偏光再貴d
得罪講句買鏡唔買偏光不如咪撚買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞