fufu呢鑊又激到紮紮跳(5)連登起義 推撚到路比坐監為止

1001 回覆
310 Like 5 Dislike
因為成日俾人串到駁唔撚到,咁咪要打稻草人囉
拎呢單野黎仇男,都唔知做乜撚 完全冇邏輯
我記得之前有單條仔俾女朋友風筒熱風吹爛jj 佢有出聲
我諗法

女性享有身體自主 =女權主義嘅一部份
女性點解要享有身體自主 =從個體出發 +擺脫男性對女性固有想法
女性賣相 都反映出身體自主嘅提升

但提升身體自主係咪一定要牽涉利益 (賣相),我認為未必。例如夏天我可以選擇衣服多與少。

因為身體自主,所以賣相 ,我可以俾佢成立。
因為賣相,而有身體自主, 我反對。

身體自主同女權唔係黄馬褂,唔係9up兩個字就可以服眾,呢個係我希望班patreon女明白嘅事。
想捉鯉魚龍?
你依啲就真係仆街左d
證明讀Law都可以無腦
你仲係唔明
佢係寸緊平時班仇女撚成日blame the victim
賣相 就咪撚同女權自主一齊講 自相矛盾
唔好問啦..叫佢點答
波台啲撚樣走入黎做咩
我咪講咗呢單無人blame victim

咁佢咪大技All miss 連稻草人都miss撚埋

變咗佢去平行時空自說自話
諗起有個笑話post

叫條女大學選修要讀logic
讀完都係冇用
幫手洗白 因為課咗好多
賣相係物化 但唔同嘅係自主性
係賣相呢件事上我係自主去做
而身體自主正正就係 我有控制我身體權利
(物化自己有冇問題 我諗淨係女權唔同派別都有排嘈)
但我覺得既然身體屬於你 你鐘意點對自己關我咩事
至於電子雞 我估email都係自嘲下
因為佢成日比人叫做電子雞
最尾性暴力加害者 同賣相、身體自主係兩樣野
性暴力加害者唔等於出賣身體
性暴力呢個term 係講強姦非禮果啲
其實我唔係好明你個結論
你意思係咪最終 佢哋宣傳身體自主
最終只會固化male gaze 同令女性進一步壓迫
如果你有睇email patreon 都知佢j圖會有女權文章
你睇我地依家 咁理性討論身體自主
佢賣相帶出嘅爭議 引起人思考 目標咪達到左
有去曼區PIN
其實冇矛盾,總有人覺得自主嘅層面係可以推展到謀生。

但我同你一樣都係不恥呢種做法。
Ok
佢地應該睇死連登仔唔搞得好耐,慢慢不了了之
無追po
想知點解無啦啦話自己俾人非禮
其實仲有TG 班友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞