2021 pgde 討論區 (2)

992 回覆
14 Like 4 Dislike
唔覺得好大…識人真係私補都冇都入左
不過pgde收人準則都係冇人知 淨係覺得身邊讀到嗰啲人嘅共通點都係好presentable
未,想知幾時開始
有冇人報中大pgde
想問upload transcript個到 如果我有多過1份transcript 係唔同嘅大學 咁我係要將2個file merge一個transcript嘅file定係分開2個file? Thanks!!!
想問吓如果未畢業係咪唔使交「學士及其他學位之畢業證書副本」個份文件?
定係要交其他嘢?
Transcript
份表係咪唔洗填referee個d?定我眼殘
唔洗填,有reference letter 嗰啲可以之後upload
但係喺下面都要交「大學學業成績表正本」
係咪淨係交呢份就得?
其實佢寫得好清楚架喇噃ching
========================
學士學位及其他學位之畢業證書副本(應屆畢業生可暫免繳交大學畢業證書副本)

大學學業成績表正本*(Official Transcript)
* 如申請時未及提交正本,可先行遞交副本作參考,唯取錄後必須補交學業成績表正本;中大本科畢業生及中大應屆畢業生只需提交副本。
應該係 唔肯定就打去問
唔該哂
Transcript正本得一份 比咗學校咁我咪冇咗
如果你真係要official copy 畀錢解決到
同你學校既教務處(中大咁叫,唔知其他U點叫)申請,會同你直接寄份official copy
即係我同U講想要份official copy, 之後佢會直接寄去中大?
same, 想知是怎樣的
你就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞