2021 pgde 討論區 (2)

992 回覆
14 Like 4 Dislike
English major 小學 pt
Thanks!係小學了
我報咗兩樣 但呢個interview個application no.就係小學 係咪中學就冇機會加油唔好灰心住 希望你快啲收email
未收到,我估有排,d U早出咪搶收學生,咁多間U
其實GROUP INTERVIEW,d interviewer在過程中無mark 野,佢地最後點揀人?
睇你係咪good listener有冇回應人互動
諗野都會掛
收到edu history Secondary FT 面試,佢話要group discussion. 請問有冇人知道大概會做啲乜?
cu英文會唔會出direct offer
我有教席full gm ,cu pt冇interview
請問中大面試問咗咩問題?
自我介紹之後係課題類,我唔爆啦廢時比人講
請問eduhk English ft/ pt 而家先報係咪連interview 都冇
講就話有second round, 但有得in微乎其微,main round都大把人無得in
聽講啲quota好少我有得in係咪已經好好彩
你第幾次報?都唔知佢揀人in嘅準則係點,係咪報過無得in就以後都無
今年第一次報
有4個like係咪即係都有幾個同行同我一樣
我edu u又係冇interview 但聽聞上年係有direct offer
但我想入cu多d
有人IN完校大有OFFER了嗎?我IN完三個星期了!
Cu難啲有direct offer啦,edu就有機會
想問吓有冇人收到HKU中學Maths FT offer
無,聽人講上年3月出pt
FT physics PGDE一月interview , 一個星期後入waiting list, 琴日收到offer
啫係大學有讀個科就入到?
其他major就in都無得in? (識人係咁)
一月頭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞