2021 pgde 討論區 (2)

992 回覆
14 Like 4 Dislike
想問下各位大佬,垃圾浸中歷史系2nd up ,出年報Cu歷史有冇機
仲等緊, 巴打收到未?
未啊,請問收到未?每個禮拜一問
想問下申請中文科嘅pgde有冇必要俾畢業論文佢睇?
或者可能唔係必要 但有會好啲?
諗緊寫唔寫
想問大家 我係asso仔
而家有兩個offer
1. bu 英文(兩年)
2. 教大英文教育 (五年)
將來想做老師 (英文dse有5* 下年諗住睇下可唔可以考番兩粒星
而家唔知好唔好用五年讀bed有埋pgde定係讀兩年之後出黎做嘢再報pgde 驚timecost太大
求意見
兩年啦 到時你可能有好路數 唔想教書
3年爭太遠啦
即係申請同埋面試嗰陣係完全唔會提及到份畢業論文?
唔該晒
教大英文5年喺長左d….建議你2+1pgde full time會好好多
個人覺得無,利申同校同科first hon報左兩年Full time都無得in

做緊老師報part time另計啦
今年yr4,可能都係揀返BU,雖則都應該冇乜機
報浸大教大都有機會呀,可以一試!
利申今年兩間都有offer,有野想知都可以問我!師妹
多謝晒你師兄我想知BU interview 通常係問咩,同埋我個GPA係講緊3.0X,咁其實係咪機會都細咗
Second up其實都okay嘅

你有無tg? 面試問題果啲tg傾?

如果有,你dm我。https://t.me/MALX_X
好,唔該你
我同佢gpa差唔多 本科都係浸中不過隔離系 上年報曬4間 冇得in bu, 係咪唔同科唔同
我反而得cu一間有得in
浸中咁對自己親生仔我嗰科又冇得2+3
Bed 啦 我就係浸中英文畢業dse 5*, 上年完全冇offer 你讀完5年出嚟分分鐘仲快過你每年報pgde等佢收
First hon可能唔同講法既 識兩個bu first hon都係報ft pgde即收
今年未開始呀 上年我指20年報 21年入學 sor講得唔清楚
可能係你科同Pgde唔太對到?你報咩pgde?
我英文系報英文pgde
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞