奉勸大家!智慧齒生得唔好,真係要剝咗佢!!!

650 回覆
644 Like 16 Dislike
poly間牙醫係庇利積臣
屌你老味
痛住睇你個po 約左明天收工先睇
絲打想請問下你大約咩年紀?
同埋想知宜家剝一隻智慧齒(唔計杜牙)要駛幾錢?
我有諗過剝,不過冇打橫生,不過有小小斜80度左右
就黎40歲但係又好似冇頂出黎既現象,唔係好想比錢牙醫賺

BTW智慧齒真係好ON9
屌 我隻仆街齒慧齒都係咁撚樣
剝完嗰下都唔知幾爽
智慧齒
淨剝一隻大牙咋,智慧齒無蛀由佢戇鳩鳩咁插喺度
食野用另一邊為主,剝左嗰邊其實用前面隻大牙都食到,不過初頭要啲時間適應
暫時ok,再老啲可能先有影響
名唔開喇。港島西區,診所裝修舊式到可以拍王家衛電影。

不過剛食飯同阿仔傾開, 三萬五係一邊,即上面一隻,下面一隻。唔包照CT。

原本我個仔諗住搵屋苑幫佢冼開牙個牙醫攪,我話唔好,應該搵返幫佢箍牙個 “名醫”攪,俾貴咗當買保險,你都唔想20幾歲就面癱,流口水,失去味覺㗎?

結果俾咗屋苑牙醫嘅6000蚊用嚟洗牙扣返。
箍牙都唔洗剝,之後唔好蛀就好
箍牙個醫生轉介我去
葉醫生
係尖沙咀 叫咩綜合牙科中心
橫生智慧齒兼勁近神經線都低風險咩
我個case同樓主一樣 牙醫都係話有機會傷到神經線導致冇味覺 面癱
當時太驚就拖住先 拖咗成年到依家都未剝
我自己都生咗4隻智慧齒 但係冇錢剝牙
覺得人大咗會懶
利申早晚刷
我係橫生到其他牙移咗少少位先去剝
屌真係好痛呀,仲要兩邊都剝
牙醫仲切開咗隻橫生智慧齒兩份
先剝到出嚟
未剝 成日刷得唔乾淨 成日發炎 咬到牙肉 剝左忍一時之痛爽曬
連登好推介一個係旺角開診所嘅醫生
我唔係果個醫生
剝左$4000
之前分開兩次剝晒4隻智慧齒
上面$1500 唔洗開刀 下面$2500 要開刀
可能因為佢唔係出名租又唔貴 收得算平
但服務態度好好又手勢好
第一次剝有食藥都係食3-4日流質就冇咩事
第一次剝可能傷口好深 我成個星期痛住咁訓
依家終於自由唔洗再晚晚刷牙流血 又要下下放濃好臭
你前世鯊魚嚟?
開名呀⋯⋯睇完你個post而家好驚到我
點樣搵到佢呀
而家麻醉技術好好,生得唔好真係唔好怕,快啲剝

我其中兩隻智慧齒都係打橫生,我剝完第二日已經冇流太多血,唔痛,飲食大致正常
今朝在台灣診所拔智齒,
9:00am冇預約衝入診所,
由於冇客填完基本資料收左$100台幣掛號費,
照x鏡幾張,然後就拔右邊的上下兩隻。

9:30am正式開始拔,
上面個隻5分鐘搞掂,
下面個隻打橫生得好深整左好耐,
但拔完就10:05am,
要用尼龍繩縫合加多100台幣,
如果想自費膠原蛋白加一千台幣,
但我冇錢。

最後搞好晒所有野走得10:25am,
送牙刷牙膏漱口水,
同5日藥 而藥要在藥局拎,
總共$200台幣埋單。

個醫生係後生靚仔的大醫院醫生,
每隻牙用兩支麻醉針,
手術間冇咩痛感,
麻醉藥退後開始有小痛。
你唔係想幫襯係嘛! No offence.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞