【Disney+】 Wandavision 劇透討論區 (2)

1001 回覆
26 Like 5 Dislike
純打鬥點同
應該無得咁比較
好似攞winter solider 同dr strange 比
一個格鬥一個魔法

都好期待呢套
有一樣野唔明姐
點解仲叫winter solider 我以為會開始叫white wolf
話哂已經無洗腦又用緊wakanda手臂
我覺得如果要為marvel電影定立一種風格﹐所有導演都會少咗好多創作空間﹐GOTG就唔會hit﹐就冇咗crossover嘅味道同意義﹐我唔覺得有very marvel movie呢回事
感覺早期風格比較單一,係美國隊長2有幾分冷峻,但GOTG開始就真係開始多返變化,嚟緊風格應該會更多元更海納百川
我記得dark world大家都好期待結果都唔係咁收得
Yes,印象中想營造幾分莎翁味道,但出到嚟真係麻麻哋
aos出返喎,marvel. 直接負責,希望原班人馬
有兩年睇Marvel覺得一啖砂糖一啖屎
美國隊長2->好睇
avg2->屌
daredevil->好睇(嗰時以為都係喺mcu,唔似依家咁兩頭唔到岸)
下一套唔記得係乜->屌
蟻俠?
應該唔係,ant-man喺我心目中係幾好睇(雖然第二集已經無新鮮感

坐到好撚gay
我記得嗰時香港marvel睇完thor3正片後決定重新譯做神域末日﹐之後啲人連套戲都未上就話「好史詩級架套嘢」、「神話背景好有意思」、「譯到輕鬆笑片咁」﹐結果就係輕鬆笑片冇乜講神話

我自己習慣睇電影前清清啲「內容應該係點」嘅諗法﹐就唔會有太多失望﹐對啲驚喜會有反應好多
Ant-Man系列個vibe好正!不過Ant-Man and the Wasp就有太多掣肘好少討論世界觀
好撚似果d修補婚姻關係果種
不過當年黑豹算幾悶 不過已經無機會再睇到黑豹
Thor 3睇導演都知玩味濃郁
Sam隻腳係bucky中間
復2係睇紅巫 爛係ultron個計劃到
回想返套戲嘅人物刻畫
淨係記得Tony對保衛地球免受外界襲擊嘅急躁
(非貶義,Tony立體形象好重要一環)
其他真係無咩深刻印象
但依家睇返又唔係咁差 預言好多野
美國隊長3黑豹寫得先聲奪人,搞到睇返黑豹好似跌咗Watt
黑寡婦同hulk
環環相扣,正如Thor3無頭兩集嘅鋪墊好多笑位都出唔到
美隊2 3一定係最好睇頭三
個人既話我最中意驚奇隊長 gotg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞