【Disney+】 Wandavision 劇透討論區 (2)

1001 回覆
26 Like 5 Dislike

下集打果個似孖仔其中一個
今集有part係clarify咗Wanda冇叫Scarlet Witch﹐FOX個Quicksilver係叫Quicksilver同Peter Maximoff﹐MCU都冇叫Quicksilver叫Pietro Maximoff﹐本身個設定同版權有關﹐不過而家有空間係兩者都唔係

btw係叫Evan唔係Evans
依家就係用返養父母個setting

依一刻都仲未叫scarlet witch
同埋出面嘅人對入面嘅人嘅認知都可以有被扭曲嘅情況﹐Monica假設過如果有關聯嘅人就會唔記得有Westview呢個地方﹐呢樣嘢除咗對人、地方嘅認知﹐應該都可以應用喺身份嘅認知

當然Jimmy同Scott Lang有關聯﹐而Scott Lang係Wanda喺Civil War時(透過飛隼)recruit入Avengers﹐Jimmy Woo同Wanda(喺Westview入面嘅人)有連繫下﹐Jimmy依然可以認出Wanda係Avengers。當然連繫嘅遠近都應該係考慮因素
無左endgame救世果d記憶
得返civil war打到民居前個d
s.w.o.r.d依家似幫政府做野 一係私幫
我想知monica不屑cm係咩原因
第一集好fd兩個
係!你提起呢點都好關鍵!仲係糾纏喺largos事件佢做乜鬼﹐如果唔係幫政府做嘢﹐都應該唔關blip事(director冇事)﹐佢呢下就似係放大Wanda嘅黑材料造死佢﹐之前呢度有人講話director嘅陰謀論就自然好吻合
呢套同黎緊幾套劇係咪 直屬MARVEL STUDIO
會連到電影
唔似NETFLIX個幾套咁
如果disney+嗰啲全部係mcu﹐而且係大製作
Disney+全部都會同電影互相影響
呢套會直接連去奇異博士2同蜘蛛俠3
之前Elizabeth Olsen話有重量級角色係咪就係Evan Peters?
正常天劍局應該唔會係咁
我諗nick fury整個局都唔會諗住咁搞d英雄
應該係覺得佢阿媽同cm咁fd
但係佢阿媽生cancer 都無返黎望一眼
走左就無任何回音

其實真係好麻麻cm
唔止係個演員
連個角色都硬過頭
好似無乜感情
唔係板起個態度就叫強者
漫畫仲硬
不過我死忠
可以黑化 最後一個avengers
睇到你個名我諗起Hot Toys之前啲figure全部都係叫Scarlet Witch
雖然今次係劇中劇出現,唔係提xmen,但都係算直接出咗xmen版既quicksilver 。
講到最後位客串等於luke地位,而Dr.st同蜘蛛俠哩啲大家都知會電影crossover,唔夠驚喜。
會唔會玩到再出多個xmen人物,最後sword冇方法,轉去另一邊,直接引入,x教授/磁力王話有種力量影響佢地,差在後生定老,X學校背景完結。
留待Dr.stra電影解決
9up
果個weapon唔通係deadpool

依件衫仲未出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞