【Disney+】 Wandavision 劇透討論區 (2)

1001 回覆
26 Like 5 Dislike

係咪我太多心覺得構圖個M字好刻意
blip之後cap都lead返avengers啦 帶返總部有咩出奇 跟住政府人咪借啲意埋手
補充,見到reddit有人因為Xmen QS都係八十年代,所以入去Hex個陣唔會受影響
痴撚線
係咪得我覺得vision飛得好膠隻手做乜
可能係穿崩位姐
以隊長性格係會揀安葬幻視喺溫黛消失嘅地方。
個手勢似wanda平時飛起個手勢咁
雖然無諗過會係呢套出gg仔不過大家都係等wanda同埋dr strange點引出multiverse
你ff太多 咩性格黎
況且一路搵緊方法blip返啲人出黎 無當佢地死咗
而vision當年都有hulk同埋黑豹妹研究緊點抽佢意識出黎 之後黑豹妹blip走咗 hulk帶返基地繼續研究好正常
何況vision係avengers人唔係wakanda人 鬼佬一樣會葬係家鄉而唔係異鄉
最後會唔會出甘道夫
picard

Vision不嬲都係咁
個陣黑豹妹化咗灰 Wakanda冇人識處理vision條屍
可能比美隊佢地攞咗返Avenger總部
之後Endgame嗰陣總部被Thanos炸爆
天劍局係大戰之後幫手處理戰場攞咗 再申請研究
然後Wanda知道就嬲到即刻去搶屍...

我個人腦補係咁
始終IW至Endgame之間冇拍到vision條屍點樣處理
宜家任佢點講都得
可能我打咁長 下集就已經講
之後應該會講
見預告好似有果幕另一個角度
點解局長會問jimmy Maximoff有咩花名
暗示之後會正式噠scarlet witch個朵掛
問返轉頭
第三集有隻好奇怪的鵝,wanda的法力對佢冇效
似係想叫Monica走
之後有冇解釋過隻鵝發生咩事?
搞到想睇返xmen
未解釋
但網傳mephisto識變做動物 你留意吓每集都有動物咁濟
第一集龍蝦 第二集兔仔 第三隻鵝 第五隻狗
重點好似係wanda都控制唔到佢哋
果隻係白鸛西方送子鳥
黎完就生
只係想講清楚成件事嘅合理性
再睇番
溫黛係9日前搶番幻視身體
我嘅睇法係幻視身體一直都係安葬或安全地放喺唔知邊度,
但天劍局就趁ENDGAME之後,冇左隊長、冇左東尼、冇左雷神果陣,偷左幻視身體。
咁樣時間上至吻合。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞