移民 加拿大 Express entry + PNP 討論 (3)

598 回覆
1 Like 3 Dislike
似乎係外地既applicant 要加拿大lifted travel restrictions 先會繼續process
其實inland都未必process
睇canadavisa入面好多人都pass晒全部, 但就係唔出copr
好想年底前走到,唔知有冇機會
我估有D忟
btw, 巴打想問你gcms係咪上網搵人搞?
你Apr 21 generate 係咪指你4月申請, 遲一個月先出結果俾你?
因為我1月AOR但3月先交CNCC, 諗緊幾時搞gcms睇好

我2020年12月交aor, 2月1日攪良民證,
警察2月19日寄去加拿大,4月15日個邊收到。
因為我知道2-3月打後aor既良民證好似係寄去香港唔係加拿大,你不如問下狗屋係寄左去邊先?
如果寄去Sydney Nova Scotia 要起碼等寄出良民證2個月後再apply gcms notes.
我係上網搵agent order gcms notes ar.
4月12apply, 5月中先收到. Gcms 上面既information update 至4月21
我寄香港呀, 咁睇黎我都差唔多時候可以望望個eligibliity點
唔該晒
有冇巴打係EE + OWP 一齊攪?
我想拎住個owp去support 我個application 去轉換個專業牌照 知唔知owp要攪幾耐?
今日先去左整香港passport
Eligibility過左咪安心等lo, 急咪用OWP過去先
有人 gcms notes寫出左copr, 之後cancel, 應該係等travel restriction
拎EE整個份medical同ECA去apply OWP, 3個星期批左
睇case架咋, 我搞左就黎兩個月都未有聲氣
屌希望我個case 快d,唔想去到加拿大又要再讀書考牌
唔知新既travel restrictions 會唔會令我地Outland application 開始pick up 返

利:7月中打第2針
2020 Nov aor 等到到頭都白,上兩個星期打左針

有冇人有好消息
Employment contract 可否用作employment letter
應該唔得 要特登寫
但係我之前份工已經冇聯絡了。。。。。。
真係好頭痛。。。。
搞移民啫, 唔洗咁睇淡
Expired一定唔得, 要重新re-issue一張, 但係我個情況係未expire但而家其實算係入得境, 唔知之後有冇得申請re-issue
遲d走唔到呀,我都想快d 收到COPR 就即走。
Btw你係咩stream?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞