移民 加拿大 Express entry + PNP 討論 (3)

598 回覆
1 Like 3 Dislike
打左指紋,搞左cncc,而家齋等中

想知道有冇人早過我aor(8-10月)收到ppr
星期一去整個陣我都問左可唔可以courier, 佢地都話唔可以
良民證之後咁快ppr 我見有人等左成半年都未有

會考慮澳洲多啲
麻麻地加拿大
加拿大出左detail, 五年內有post secondary degree就可以申請open work permit
Grad咗再諗
專心讀書先
會唔會work permit仲快過EE去到加拿大
我覺得會, anyway,反正都做左ECA, 咪apply, 如果一個星期批左就搞笑
加拿大由上年3月開始得PR同Citizen或者其他特殊情況先可以入境, 所以分分鐘仲要封多幾個月, 個人覺得如果已經係ITA或之後既階段就唔好哂錢
英國已經15%打左vaccine, 以色列三月全民打, 應該四月之前全面開啦
唔係個個都係咁
我大學畢業果去做廚房都制
走到就得
加油喇, 有機會就好去, 今獲係賣大包
bno好, canada youth pathway又好, 唔好猶豫
有D野係要代價架, 嫌三嫌四o個D黑心講句留o係到最好, 香港o既特色只有香港先有, 就算俾佢走左都未必溶入到
上面呀巴打話想升下職先嘛
第1 dose喳 未打第2 dose乜都唔係
就算係得1 dose全民打 , R0壓到去1以下已經得
巴打你係咪aor後個半月到叫你去出cncc?
1 month
PNP 好似好複雜
咁你玩唔起EE,就要玩pnp

PNP相對係針對某部份人度身訂造,你係個群人你就好易入
yep different province targets different people
yeah it's a bit complicated
need to delve into the regulations of each province
https://umanitoba.ca/admissions/international-student-admissions
the U of Manitoba even puts PNP in the university website, LMAO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞