移民 加拿大 Express entry + PNP 討論 (3)

598 回覆
1 Like 3 Dislike
未有 返多大半年工就可以stream B
巴打唔好意思可唔可以留TG
有野想私下請教你
係到問唔得咩

加拿大已經開始relax covid restrictions, 但IRCC做野依然照舊好撚慢
因為仲係WFH緊
讀書啦,有條易行既路點解唔行。
CEC /FSw 冇寫包單一定會抽到你。
冇記錯既話EE reform後唔只睇CRS,仲會睇埋你既職業,宜家唔係高分就得
你個PR批左未,同個FRD傾開IRCC 做野好慢既時候忽然間諗起你
未呀屌,我見canadavisa好多人都收到additional document request, 我就乜野update都冇
我就快可以行stream b
儲夠日子就行啦,我個陣最尾都忍唔住B左,最尾一齊批

你medical approve左未
FSWO個 medical 過左期, 但我做OWP既時候再做多次medical, owp個medical 仲有效到8月。

唔清楚我已經入左境仲需唔需要再做medical
仲有如果FSWO要問我拎updated financial proof都唔知可以點問香港既銀行拎,人都唔係香港,希望佢地接受香港bank statements
等佢叫你re medical啦
或者你去做medical,睇下會唔會撞彩踢郁你個file
IRCC宣佈會抽番FSW CEC了
屌佢老母快d批我個PR俾我
你好慘,但笑撚左
收到PR portal email
喂我真係恭喜你呀!!!!

鄧你開心,終於有

你好似係fsw,係香港right?
FSWO,上年年尾用owp 入左境做緊野了,今日批左PR,成個人輕鬆哂
唔錯唔錯,可以買樓啦

btw toronto?
溫哥華
都唔太難融入
Sad 仲諗住撞下你

多倫多同溫哥華都好似香港啦,都好易融入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞