移民 加拿大 Express entry + PNP 討論 (3)

598 回覆
1 Like 3 Dislike
多謝巴打咁詳盡回覆。
想問下有冇巴絲知道加拿大media方面搵工易唔易? 小弟澳洲讀緊書,有啲想畢業之後轉黎加拿大owp,因為暫時睇ee好似仲易過澳洲189 visa
英文差己經係用最少錢可以改善到既野
無master 無加拿大工作經驗咪仲難搞
讀下書睇下英文電視報紙考個7返黎啦
7分....其實都唔係好夠分玩個遊戲
7分應該係講緊ielts
好撚柒多aa 係其他post 搵食
what 7 is aa
IRCC 出左email 話EE application 會 delay. 屌佢老母
12月頭先AOR,除左1月中良民證request 之外就冇任何update
你呢?
慢慢等下啦, 咁早拎COPR入唔到境都冇用
如果個COPR expire左都未入到境就要搞一大輪
不過我想知如果E家COPR會係幾時要land, 以往好似係medical check後一年?
有撚排你等,no news is good news
Worst case 希望medical report expire前
有啲人係extend 到個medical report 有啲人唔得,睇officer
佢有冇諗住owp過去先
想問「加拿大政海外認可的高等教育機構畢業」 邊D香港院校會認可? 護士學院O唔OK? 家人帶唔帶得一齊走?
do an ECA assessment
Order 左 gcms notes (Apr 21 generate)
Aor: Dec 2,2020
Eligibility: passed
Security: not started
Criminality: In progress
Medical: passed
Info sharing: in progresss

Visa office: Ottawa
好慢
過左eligibility應該可以放心啦
聽人講最大獲係e個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞