移民加拿大|加拿大移民新政策

1001 回覆
361 Like 8 Dislike
我2016年畢業, 係咪應該趕唔切搞加拿大個新政策?
見佢一直都未出details
澳州最難果關係搵工
你讀完mltssl例如整餅、幼教
一定要搵chef 同manager位
讀完得張cert又冇經驗點搵呢啲位做
拎485好似唔洗搵番呢d位,除非係要full skill assessment申請189/190先要(唔係好sure)
似係你唔知點答wo 無視所有野淨係話人人生攻擊 但係又搏唔到
btw我上面已經答左你啦wo
文盲? 閱讀能力u?
講緊你點解唔話唔比d藍絲去啊 香港出世藍絲點計啊
btw咁唯有取消個計畫啦 一齊唔好去 你都話篩選唔到
咁你每年之後個退稅,冇野做個分失業保險
仲有地方D街燈,市政服務,醫療
仲有你老後分pension,(你交稅愈多你每個月收條數就愈高,好公平)

邊個俾?
咁撚樣都有得鬧交 痴撚線 香港d 人壓力有幾大
我仲諗緊推得個post咁快有咩好傾
都未出details
退稅 ? they have to pay additional taxes most of the time.
one of them will not qualify for 失業保險.
there is a maximum upper contribution limit for CPP.
Income tax paid has no impact on how much you CPP you get.

"仲有地方D街燈,市政服務-" These are funded mostly by Property taxes paid to City

醫療- Ontario has EHT.
其實佢地兩個我覺得都講得岩
係咪因為上網用網名所以講無兩句就要話人文盲弱智開心下先好好笑
General係咪易d拎高分
之前考IELTS academic 考左3次都係得6.5
但讀書係最易有PR喎
係咁嘅話 等於一去到就派咗半隻 PR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞