移民加拿大|加拿大移民新政策

1001 回覆
361 Like 8 Dislike
仲有兩年一路讀書一路PT儲錢lo
再做一年FT儲錢我會覺得太(汶)水
或者聽過有人tran credit去加拿大大學繼續讀
不過我唔熟呢d資料 可能要自己做下功課
我將我係加拿大收到嘅風share 俾大家
咩機構唔講
21-27極有可能係個scheme嘅限制
爭取緊係去到30 不過冇乜機會
巴打有冇多d資料講下
一年生活費都十萬
Trans有錢幾時都可以
最多去到94
留名
佢個situation真係最尷尬
暫時就係咁多 其他嘢未有消息
有無source 如果唔係都係9up
利申27內
咁93 年頭出世個班咪過晒
因為有人會想去到讀書先 讀diploma
半年搵到工?
當你一個average三大文科/sosci grad
半年未必可以
第一你冇PR好多工潛規測唔請
第二失業率高 你冇加拿大/北美學歷 工作經驗
Hku?其實真係冇人理
第三英文溝通能力
第四assume你冇人脈
Etc etc
你可以等 govt正式消息
我唔會出source
哩個應承咗人
我希望你個source是流
其實實情係有好多其他scheme俾唔係youth 嘅人
其實assume 唔係youth 競爭力同resources 比較高同多
會唔會有比加拿大人申請extend family 入加籍方面既資料?
好想帶父母去加拿大
暫時就係咁多 其他嘢未有消息
都係既
只係見到有機會只係去到27 歲
係到諗,假設三月出詳細資料,真係27歲係max
咁93年就會1月至2月個變左28 歲,3月打後出世就申請得有d 搞笑咁,除非指明幾多年至幾多年
如果真係限21到27 咁呢個其實都幾流
合資格又肯走又有經濟能力既21至27歲真係唔多
哩邊其實對youth 嘅definition 冇香港果邊咁含糊
25歲 日日等出details中
我覺得唔會 當地人都好似唔易搵工啦
點有配套幫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞