移民加拿大|加拿大移民新政策

1001 回覆
361 Like 8 Dislike
咁點解唔直接行讀完兩年書轉PR條路?讀得嚟,pathway to PR一定出咗
一黎唔夠錢讀2年 二黎水電課程全部半年左右
其實呢個好d
最擔心佢係要兩年嘅program先會認可讀一年就冇其實只要肯俾長啲工簽就滿足 起碼可以俾多啲時間我去努力
你係咪過去5年 bachelor 畢業?
係嘅話至少字面上搞掂
有冇澳洲政策link?
咁姐係可以申請定wes如果2月8號即apply?
但係工簽可以番學?
疫情又唔知幾時完 喊出嚟
等得好辛苦
仆街我2015年UK degree grad
依家係Montreal讀緊16個月嘅diploma
屌佢老味全部掹車邊
好撚dum春
應該盡快申請左open work permit就ok
Those applying from abroad remain subject to current travel restrictions and may not be able to come to Canada at this time, unless they have a job offer or meet a travel exemption and comply with all public health requirements.

Work permit應該可以申請左先,入境就同working holiday visa一樣搵到工先得
我意思係希望讀完個program可以申請多一兩年工簽因為我讀一年就只可以有一年工簽after graduation 如果佢可以放寬俾多一兩年工簽 就可以有多啲時間係呢邊搵工/explore多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞