移民加拿大|加拿大移民新政策

1001 回覆
361 Like 8 Dislike
都要過到申請果關先
5年個boundary點計 15年grad計唔計
In addition to open work permits, the Government of Canada continues to implement 2 other pathways to permanent residence for young Hong Kong residents, which will be available later this year.

Um... 姐係讀書detail未出?我見佢得個一兩句
個detail好似唔多detail
境外申請唔清楚
Equivalent 喎
本身讀兩年書都有三年工簽
More information will be available in due course.
加國真係做到出哂面
PR真係差唔多送咁濟
做緊大公司既朋友仔可以問下有冇得second去1年
攞完PR再諗去向 有路走唔好再諗香港
你搵幾多都係住幾百呎
加國有花園有車房有basement都無香港幾百呎咁貴
雖然近幾年都比大陸狗炒到貴哂
如無意外我會加拿大讀個水電先申請 所以會係境內既
因為個program本身好短 要靠work permit到拎pr 最怕係搵工麻煩姐
working holiday 好難做足1年工,加上而家武漢肺炎,揾工唔容易
係咪可以做定WES先
講真其實有工返根本唔洗諗太多,成日話無咁多錢,都要對比生活指數㗎
佢呢個5年應該同bno holder水尾overlap左2年左右
你15grad擺明唔係please你呢班人 要去就課金讀書
Now 話係加拿大讀過大學(五年內)嘅可以申請三年工簽
但佢第二條pathway唔係話後生係加拿大讀完大學同diploma 就可以直接申pr咩

想問點解要特登開三年工簽
求指點
Or foreign equivalent credential (做WES)
3 years open work permit係咪即係我第二年先去加拿大,去到再搵工都得咁呢?
會有人讀完大學唔想繼續讀 咪直接做嘢
做嘢有錢收 讀書要交學費
佢啲英文咁樣唔去係咪好過去
咩係Wes
報左個trade cert 希望順利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞