移民加拿大|加拿大移民新政策

1001 回覆
361 Like 8 Dislike
我知,我意思係,我考唔到

要等再公佈
What is the reputation of Toronto School of Management?

It seems affordable
總結:好撚有錢 - 投資移民任何國家
冇乜錢又冇學歷但有BNO - 英國
讀完大學 - 加拿大
五年內係香港讀左個master唔知得唔得
Parttime 未必得
Full time master 得一年果啲未必得
等星期一
佢講到明minimum 要2年
既係可以係香港申請先,就算冇加拿大工作offer?
巴打 係down town住apartment 兩個人住 租金大概係咩range?
係 但冇offer 暫時冇得入境
咁我個part-time 4年,等同full time 2年又點計
Vancouver 大溫
最平basement 可以$1200
比較遠離skytrain 遍遠區 最好有車代步

正常suburb Richmond/Burnaby 正常condo 近skytrain
$1600最平
除非你租private room 可以700-800
但有FD 本身加拿大住
D ENG都好勁 疫情前都勁難搵到文職
兩個地方 仲諗緊 要睇下邊度工作機會多d
因為我男朋友過去做野 我就讀書
如果做金融業 邊個城市 工作機會多d

多謝巴打 麻煩幫我問問
原來租金都唔平
我地兩個都唔識揸車
想問多d 如果住sky train附近 係唔係已經夠方便去市區返工?
多謝巴打先
係既即去讀返個pt 讀4年再去
諗住要唔要申請左先 可以一開關就過去 搵工
大溫絕對可以靠skytrain 同巴士
唔洗揸車
你可以考慮住Richmond Burnaby
或者哩期比較多人住就係Coquitlam

Surrey/溫東 平 不過幾危險 真心唔建議
梗係申請咗先
唔知我果科去唔去到
你撚識咩 鳩up
應該係
WES Standard Application
For higher or continuing education, licensure, and employment, select the WES Standard Application.
定係
ECA Application for IRCC
For immigration purposes, select the Educational Credential Assessment (ECA) Application for Immigration, Refugees, and Citizenship Canada (IRCC).

而家個PATH係拎工簽, 所以係第一個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞