移民加拿大|加拿大移民新政策

1001 回覆
361 Like 8 Dislike
Lm
係囉我top up都係Ive
然後要ielts overall 7.0
垃圾科頭三加國造福ive仔
如果多倫多的話Markham同Richmond Hill 都多香港人嘢, 大陸人一定有, 不過有自己圈子就ok

但Markham同Richmond Hill 樓價相對貴, 很多年輕家庭會搬北一點 (Stouffville, Aurora) 其實都好住
咁咪唔洗捐
post secondary diploma 應該唔關master事
即係high dip , asso 嗰堆?
唔係咁簡單 我就係試過 你可以追下其他Post
Send Email係冇用 冇人會遙距Interview 咩工都係
你一定要去當地 唔係彩你都傻 你有幾年Manager Level 經驗就話

btw 做收銀都有Pr機率係0.01 點睇都要0AB
香港人每人額外加多十分
應該唔洗計分。如果要求係任何工作經驗都得就好了。例如做收銀做足一年
如果係咁同派錢冇分別
澳洲都係啦,唔洗計分,你肯喺偏遠地區讀兩年MLTSSL既course加偏遠地區工作三年,之後品格審查,body check pass咗就PR。total 5 yrs

加拿大應該最快一年就PR,讀書加工作就三年
時間上加拿大著數 但係如果搵工 office工加拿大多d同埋多香港人又易適應 唔該哂巴打

唔撚係三大啦
樓上係講緊engine 水電 IT 建築 個個都話讀完驚搵唔到工
咁如果咁悲觀,去加拿大黎做咩
我覺得最起碼都俾嘅career出黎先
邊個省邊區
唔係一黎就話讀完水電冇工開
極大機會唔計parttime
好在係full time
仲有機
留名

唔知佢畢業生即有PR果條pathway係點計
仲要post-secondary就得
如果宣布左之後先去讀都有就真係派咁濟
垃圾文科準備今年grad
一係做1年野
一係就讀大學

其他唔洗再consult
想問下有無人已經申請緊pr/sp/wp有被priority processing到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞