移民加拿大|加拿大移民新政策

1001 回覆
361 Like 8 Dislike
希望加拿大包埋future students
人地澳洲講到實包埋future students,仲有埋sunset日期,加拿大真係慢咗啲。
有冇諗過加拿大係直頭不設限期 而唔係做野慢
每次出呢啲都有一堆人有幾難諗幾難,上次bno都一堆人係咁話無可能係人都可以申請,實要tier 2咁,然後澳洲又係話實要85-90分呢啲嘢
,不設sunset date 好似太過癲
加拿大PR 放題
我明既,冇期望冇失望,估唔到係大放送
咁講啦 加拿大係暫時不設限期 夠鐘咪直接cut 囉
講到明lifeboat 人地就係預左你有咁快走咁快架啦
我等緊佢個讀書pathway嘅年齡限制,定你地覺得其實係冇年齡限制?
但咁樣諗完全defeat咗幫香港人個原意,如果係咁難同平時無分別嘅話,洗咩講咁多
冇話開心得太早
你預其擔心要計分 不如擔心年齡限制/人數限制/課程種類要求 仲好過la
都講到明獨立左出黎同其他國家移民唔同隊,唔通自己香港人同自己人鬥高咩
一地都寫明directly link都show埋比你 , 都可以死拗字眼
全家大席細狗衝去加拿大做垃圾婆垃圾公 換passport
應該有限
呢個lifeboat 好明顯就係想食左堆2,30歲既勞動力
5年內post secondary
點解唔可以香港人比香港人 唔係狗屎垃圾都收架
同埋持一個保守態度都冇壞
呢個都係一個press release 真係有份官方文件再定奪啦
我本人帶埋我媽咪daddy應該得 二老很愛我,唔想我離開身邊
post secondary graduation 同要去加拿大讀post secondary已經篩走左一大堆人啦
應該唔會la
不過有可能la唔長
因為加拿大有個未來3年移民plan , 真係唔知3年後會唔會暫停呢個計劃
我自己就覺得加拿大嗰邊收夠數就落閘
但唔會一開始就set個時間
咁就應該都至少維持3年掛我估
因為加拿大都講明黎緊個3年要增加移民人數 去到每年約40萬,
佢自己上年移民人數都放緩左好多 估計今年肺炎仲未搞得掂個真實移民人數應該未達標
未來幾年應該只會積極吸納移民 填番增長個數
總之做到頭兩批既future student 就一定冇問題
呢個同意,加澳都係以人道立場去收人,覺得夠數或政治形勢有變隨時落閘一d都唔出奇,唔似英國有道義立場去收人,想去加澳真係要盡快plan
咁本身ee個分都唔高 過去讀master都送卡咁濟
如果肯由低做起,唔應該只限0AB工種。
係喎
要預番時間比人grad
沒理由推個政策出黎淨for到d 啱啱grad既人

預番假設今年去加拿大讀書既人 ,讀大學 4年後grad
應該點都要確保到佢地4年後點都要受惠到呢個方案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞