移民加拿大|加拿大移民新政策

1001 回覆
361 Like 8 Dislike
其實EE都係行30以下 實行咗一段時間 真係大把人
香港有經濟能力嘅後生俾我想像中多
亦都可以話你知哩個scheme著重talents n skills為主
從來EE先至係移民主力
仲想去讀書先 讀完都可能過左27歲無得申請
理論上計你申請日期要等佢公佈
我都比咗6萬hkd搞去台灣
而加想轉去加拿大
半年後就28歲
2022先Grad
有HD學歷掙扎緊要唔要quit驚上唔到救生艇
哩個好睇佢公佈嘅cut-off 位
諗定backup plan
其實加拿大只係講大學畢業5年內,
年齡的確無交代,當然30下係juicy啲。
但實際諗吓,
佢唔會唔收既有經驗、資產、學歷嘅30後嘛?
我依家都差唔多,同埋過咗五年,希望快啲如果唔係應該趕唔切
滿心歡喜 入到來仲係討論緊
指緊Lifeboat scheme著重talents n skills?
巴打有冇收到風係邊方面?
同ee想要嘅job fields一樣?
咁佢同ee嘅分別係唔洗計分,一符合資格就有pr?
收呀,你夠分或者係短缺工種咪得
唔夠分咪比錢讀書拎學簽工簽入ee pool

同埋佢篇聲明一直都話係Hong Kong youth
溫有BCIT

Toronto有咩出名嘅diploma school
其實伴侶一方低過27 o5okay
呀哥係canadian
申請左老豆老母過去, 而家係PR
我留左係香港, 好想過埋去, 但over 30 歲

有無計?
今年我覺得汶水,分分鐘下年先開關。你到時Grad就啱啱好。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞