生化危機 biohazard 8第三段預告

365 回覆
9 Like 21 Dislike
聽咗個故仔
咁似silent hill
個女又係轉世,又係比人偷走,又係疑似有特殊能力
與其話喪屍唔喪屍
不如話生化危機以前係屬於科幻題材
但上一代開始玩精神入侵,比較奇幻鬼怪
而家睇第八代嘅Trailer,齋睇畫面直頭係魔幻
不過具體就要睇埋故事點樣解釋
算罷啦, 照出舊底野又有班新Fans出黎話換湯不換藥
玩法改都未係最需要屌既部份, 起碼核心都仲係打緊B.O.W
呢集BOW真係影都無, 根本吸血鬼黎, 隻野直情可以變蝙蝠, 痴撚線

明明7個方向幾好, 突然8又黎料
你見佢加返商人, 無人覺得佢似係想食返4條舊路咩?
唔好比我批死後期根本係槍Game唔係恐怖Game,
7都還好, 叫做扮返以前恐怖+解迷, 另抄一堆新興恐怖Game
問題係5 6做出來三上自己話唔掂
7 係佢離開之後 唯一三上叫做認同ge一集

事鳩但啦 佢出d人都係玩嫁啦
唔講下Revelation 2個細路女Natalia
又神隱左?
個商人會唔會係特別character ?或者係Leon?
專登俾個short 俾佢
同隻八尺玩捉e因
我硬係覺得好 TEW
google左zombie game, 錄左頭幾頁真係見唔到biohazard...
廿年前唔敢講, 但依家咁多zombie 主題game, biohazard已經唔再用喪屍做包裝, 咁真係歸類唔倒入去喎
如果你話GAME入面有喪屍打就叫喪屍GAME, 咁DIABLO, FINAL FANTASY都可以叫喪屍GAME
最想佢講返cv steve
第四竟然推倒曬個劇情
好多角色都係用完即棄
Ashley
又變返做猩猩王?
上集唔係換左模架咩

隻多人又用番上集個模
有冇人有ps5可以借個account尼比我係ps4 pro remote play 個bio 8 demo? 或是我比個account你系你部ps5 login 都work?
呢集有冇vr?
首先係Wesker唔係Wester
其次Wesker同第四集啲寄生蟲、喪屍都係BOW。由BOW變成超自然、神秘學,咁都叫一樣?
BIO恐怖隨咗畫面,仲有就係緊張感
尤其你無子彈,揾唔到路,解唔到謎
仲有就係俾道具箱煩惱個時

4改玩法都還好,但5-6已經無恐怖可言,周地子彈,唔使點諗嘅解謎,最敗北就係雙打,兩個人打恐怖感已經減半
再加上主角群班超人技術,一拳一隻,
基本上我覺得班喪屍仲可憐,好似俾人
屠殺咁,到7又玩返近乎手無寸鐵,又玩迷宮尋出路,但玩家已經慣咗4-6個玩法,我估因為咁先有新舊兩派人

如果8又玩返4個種玩法,有武器商人
咁玩家就唔係避喪屍,而係努力揾喪屍
殺,拎石拎錢升級買武器,又變返屠殺槍game了
唔係喪屍game=超自然、魔幻?
睇落係你柒啲喎
8同7有關連既?
其實除咗出咗個類似bio4 啲boss 嘅「女巫」之外 隻Game 有幾魔幻 定係你搭完時光機成隻game玩哂
駁我4同5
老實講如果7主角係chris,中途帶出d新角同ethan會好d,到依家我都唔知ethan乜樣好難投入
6同7之間好似有個大gap咁,睇吓8會唔會解畫chris點解入左umbrella
7實在太外傳feel,skip左都唔覺有影響
4-6我覺得係因為大地方戰鬥所以冇左1-3種壓迫感,但你唔咁做又冇大場面同大怪打
revelation 1-2其實幾好,各方面平衡番,我自己就唔太鍾意中途要切換角玩,0 同rev2
玩法都唔會有太大期望,係希望個故仔唔係走曬樣者,加埋d神怪野好似9唔搭8
有關
主要角色都係七代既人
故事就未知詳細
依家咁樣一搞,7-8又分兩批人
4其實一樣,有gameplay無劇情
呢集最好炒到係gameplay都柒
唔係一定又分組罵戰

另外最不滿係堆新boss有超能力
我覺得以前wesker果種都講得通
但係今集玩吸血鬼真係離曬譜
身體能力強同超回復is ok
變蝙蝠真係…

如果上面條leak係真既
咁個劇情真係不知所謂
第一身遊戲好少會加好多設定入主角
而用Chris做主角一係就要嚴重弱化chris,一係就唔死怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞