生化危機 biohazard 8第三段預告

365 回覆
9 Like 21 Dislike
到而家都未夠膽玩
佢果堆資料係講緊反面教材
包括前作主角無好下場,過份強調政治正確
CAPCOM雖然奶西,不過未至於鬼佬果啲左膠級數
又浪費資源整多人模式
睇片都已經伏到仆街
一見到個大波女
就知不久的將來有裸體mod
4-6先好
唔太鍾意呢種style,睇唔到主角様,搞到好似一般恐怖game咁,冇啦啦又村又古堡好似落後曬咁,近期隻ebola好鬼似7代
以為有remake 消息公佈,點知得隻8
好過癮
第一次用VR玩恐怖game
戴埋耳塞會聽到佢啲環迴音效
有人係你後面行
耳仔邊細聲講野
配埋VR呢啲感覺好似真咁

所以痴線佬瘋狂追殺你時逃生感係好爽皮
對我呢黎講已經夠皮...
歷代主機既恐怖Game我大部分都有玩
即係Silent Hill, Biohazards 呢類
唯一只有呢隻我要pause俾個心臟抖抖

我媽有時會問我玩咩玩到大叫嚇親佢
下面根本恐佈片嚟
漫畫嚇得重勁
remake 4咪就係會拎呢套嘢啲資源循環再造囉
Capcom 應該係最環保既game廠
點解唔re cv
但太易暈
行快少少都暈
要解決呢個問題先
唔係既話唔夠人玩廠商賺唔到錢就唔開發
Half life vr個瞬間轉移代替走路所以無咁易暈
但玩俾人追既恐怖game唔會咁俾你玩
同樣teaser式Demo,7代”Kitchen”深刻太多

暫時恐怖感遠遜上集,試玩體驗甚至有啲無聊...

又短,又冇戰鬥,又冇血腥,敵人造型亦唔可怕,拜PS5機能所賜,畫面比上集清晰仔細,但又真心未去到歎為觀止。

試玩完,睇番簡介,感覺更差,佢話遊戲中我係扮演一名「少女」,吓?點解我完全感覺唔到?入去又由頭玩一轉(知流程後5分鐘內玩完),明晒,整個試玩版冇見過自己雙手,自己控制嘅角色由始至終even被襲擊緊都冇哼過半聲,難怪代入感咁差。

買一定買玩一定玩,但作為試玩版玩完真係唔知體驗咗啲乜,希望遲啲個「正式」Demo可以精彩啲啦。

利申:咁多集Bio最鍾意第7集
準確, 又係村莊加古堡
我好多朋友玩都有VR都有頭暈呢個問題
我就連續玩4,5個鐘都冇事
唯一係玩GT4玩rally玩到暈車浪想嘔

可能關解像度好差事
正喎,有4嘅feel
垃圾驚
Bio 7 同 Bio 8真係...
大把連登仔一見你話7-8唔得就衝出嚟話你老屎忽㗎啦
「接受唔到新玩法 你老屎忽嚟?
4-6唔恐怖 唔係生化危機 舊角色太勁 動作太op 係無雙危機!
7-8好恐怖 玩到心驚膽戰 好好玩!」

根本就冇諗過咩係生化危機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞