生化危機 biohazard 8第三段預告

365 回覆
9 Like 21 Dislike
第二集都唔算親生佢放咗手俾個鬼佬搞,不過我鍾意呢集多過第一集
第一集明顯係仲擺唔低bio4先整成咁,但玩落感覺上又比bio4差
搵咗片睇,行都係第一身,就好似7咁
記得當年打呢隻game係暈到仆街,打到嘔
點睇都係你自己FF

──「バイオ4」が世界からの評価が高いのは、そういう見えない部分での調整もあるからでしょうか

「BIO4全世界有咁高評價,呢啲睇唔到嘅(難易度)調整會唔會都係原因之一?」

果條問題係講緊難易度調整機制,三上話自己唔使畀出好仔細嘅指示佢啲下屬已經識做
你就FF到三上一早被人架空咗,所有嘢都唔係三上本人意願,BIO4成功唔關佢本人事
你其實仲有幾多內幕料未爆?

睇返另一篇2020年訪問
https://variety.com/2020/digital/news/shinji-mikami-resident-evil-tango-gameworks-ghostwire-tokyo-1234844805/
“I do remember the chairman of Capcom, Tsujimoto Kenzo-san, called me in and asked me, ‘Are we really not going to release on other platforms?'” he says. “And I had to say, ‘Well, if you want to do that, you can do that, but you have to fire me first.'”

真係架空咗佢嘅話,Capcom社長仲會唔會問佢係咪真係要GC獨佔?
再講,以三上嘅性格,被人架空咗佢仲會唔會留喺Capcom?
好明顯隻4係遊戲性行先過個故事
搞到條橋就咁棄撚咗,一嘢就跳咗去話6年後
然後umbrella個故事就用隻極撚頹嘅bhuc嚟收尾
準確啲講,隻game唔頹,而係個故事+最尾個chatper好撚頹
最記得係話如果擺左上其他平台 佢會自殺
4佢都係做director,唔係點解話remake要搵返佢做advisotor
你唔好睇中文個wiki,係唔啱
一般呢類嘢,你去英文頁同日文頁會準確啲,又或者resident evil個fan wiki
日文你打ディレクター就見到邊幾隻係佢負責

真係要講,佢做director係1、remake同4
但你話其他係咪就唔關佢事?當然就唔係啦,佢當時係揸晒旗最終決策人嚟
呢樣嘢你睇返當年2 remake出嗰陣capcom放嗰啲片,佢哋搵返神谷英樹(原作第2集嘅director)出嚟一齊傾,言談間有提及三上,你大概估到佢嘅地位係點
the evil within好明顯都係走4風格啦
原來三上忍咗成個開發過程先走,仲肯畀Capcom落自己個名做director
另外又關鬧人咩事?而家係佢重提舊老細問佢係咪真係要獨佔
真係架空嘅話仲使問佢咩

好啦,你繼續FF飽佢
人地有內幕,我地外人識條鐵
屌Capcom老母,Chris 變到咁嘅撚樣

老化得咁嚴重

還返Biohazard 1 個Christ 比我
又玩番7個種古堡五十年代...
即係班友, 係唔係都一句老屎忽撻出黎
大佬, 自己作為fans梗係想個故事完美結局,
遊戲性唔好一集比一集差
你要改玩法隨便你, 總知氣氛等等要做返好
但係事實上, 由4開始已經走緊樣, 故事更加係不知所謂

又咁講, 依家star wars最新果套戲, 玩埋force heal,
咁果班所謂唔老屎忽既, 又接唔接受到?
tlou2, joe自報門戶, 有冇問題先
根本同佢地嘈就把撚, 浪費時間
一定係因為老屎忽大太鐘意舊野, 所以The Mandalorian the best,
邏輯無誤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞