生化危機 biohazard 8第三段預告

365 回覆
9 Like 21 Dislike
隻game虎頭蛇尾 最後boss唔係無budget定趕工
一粒彈就搞掂
而且果家人 on99咁 比佢地追殺都冇咩恐怖感
仲有時想笑 見到個呀婆下面成包野
其實呢,鐘意得生化危機
都係鐘意佢舊有嘅風格解謎每一代故事都有好緊密嘅時間線扣著而唔會456甚至7咁突然又跳咗去另一個平行時間線咁

同埋最主要係玩家想打嘅係喪屍/唔太誇張嘅bow (G/狙擊者)多過對d愈嚟更科幻更巨大到浮誇似dmc 嘅大型變種生物武器/病毒多d
6一個人 一打病毒就可以變左隻超大烏蠅
接受唔到無視哂質量 又可以變返人 on99
仲可以講野交流
Bio 7係恐怖,事實回歸原點有恐怖有解謎
但致命原因都係佢對於果代嘅病毒設定同敵人
唔吸引之餘仲愈嚟愈離題
睇定D先算, 又綑綁隻垃圾game
上次隻RE3垃圾到, 都唔知係咪唔夠料先加粒黃豆
最後boss似係純交代劇情失色左啲
但唔會咁就話佢虎頭蛇尾啩
打Jack Baker最終型態都似足打最後boss格局啦
恐唔恐怖真係好睇人
我自己都有睇開恐怖片同玩outlast呢啲
我覺得bio7係恐怖感上交足功課
起碼比bio2 3 remake強烈好多
當然有人睇咩鬼片都話覺得似笑片
所以冇得好講
怪既種類同變化的確唔算多
除左幾個boss啲大小怪造型同風格都唔夠突出
你自己睇返之前屌re7既人係幾多因為人設啦
re2根本就係第三身既re7
咪即刻好評如潮囉
你呢d就真係為拗而拗喇自己低水平接收唔到仲學人講水平
上面個套係咩
人設七代未出就已經一大堆人屌緊
你是咪好耐無上連登啊
對奶咁大對 唔撕裂有紋咩
邊到離題啊
繼集完全唔交代同之前故事既關係都叫繼集? 用過新名出仲好啦
有時真係唔撚明大廠諗乜尻
係要大改玩法既 大可以沿用背景當外傳出
係要當正傳出黎博屌
連登其實就好多第一身hater
我唔知邊個為拗而拗
但係至少我覺佢作為fans想個故事走向正正常常
風格唔好突變係好合理
佢地係想reboot成個系列?
用製作人嘅思維出發就明
如果一個導演一生都淨係整STAR WAR 456123…
佢嘅創作生涯係幾咁枯燥乏味
好多想法會因為題材背景限制而發揮唔到
永遠起用舊角色亦會令新嘅製作人冇發揮嘅空間
郵輪開始已經係
一直營造嘅恐怖感無曬
打final boss重易過打jack
以下依 官網排名/遊戲名稱/發行平臺依序列出 (記錄到2017/06/31):

01.惡靈古堡五 720萬 (平臺: PS3, Xbox 360, DL)
02.惡靈古堡六 680萬 (平臺: PS3, Xbox 360, DL)
04.惡靈古堡二 496萬 (平臺: PS)
11.惡靈古堡七 370萬 (平臺: PS4, Xbox 360, PC, DL)
12.惡靈古堡三 350萬 (平臺: PS)
16.惡靈古堡一 275萬 (平臺: PS)
18.拉昆市行動 250萬 (平臺: PS3, Xbox 360, DL)
22.惡靈古堡五黃金版 230萬 (平臺: PS3, Xbox 360, DL)
23.惡靈古堡四 230萬 (平臺: PS2)
24.惡靈古堡啟示二 220萬 (平臺: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PC, DL)
27.惡靈古堡四 200萬 (平臺: Wii)
34.惡靈古堡一 HD重製 190萬 (平臺: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PC, DL)
40.惡靈古堡啟示一 170萬 (平臺S3, Xbox 360, Wii U, PC, DL)
46.惡靈古堡四 160萬 (平臺: GC)
50.惡靈古堡 擴散 145萬 (平臺: PS2)
51.惡靈古堡零 HD重製 140萬 (平臺: PS3, PS4, Xbox One, PC, DL)
53.惡靈古堡 聖女密碼 140萬 (平臺: PS2)
54.惡靈古堡一 重製版 135萬 (平臺: GC)
58.安布雷拉編年史 130萬 (平臺: Wii)
60.惡靈古堡零 125萬 (平臺: GC)
64.惡靈古堡 120萬 (平臺: PS)
66.惡靈古堡 聖女密碼 114萬 (平臺: DC)
68.惡靈古堡 113萬 (平臺: PS)
70.惡靈古堡六 110萬 (平臺: PS4, Xbox one, DL)

銷量list
上一集咁靚仔,呢集個樣老左10年有多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞