生化危機 biohazard 8第三段預告

365 回覆
9 Like 21 Dislike
chris整完容未
今集仲成魔之路咁款
點解變左鬼故?
其他連登仔唔理㗎 一見你話4-6好 就直接負皮你㗎啦
4-6我唔敢話係好恐怖 但係起碼仲係生化危機 仲有舊角色
而家7-8 係恐怖 但係仲係唔係生化危機呢?
不如你定義下咩叫生化危機先
佢出得續作有新故事線新人物都無可口非
唔通出到bio 10都淨係仲圍住 chris leon ada加cctv 玩法果d咩
而加真係要睇佢點handle ethan既故事落去
有人話ethan係之前嘅文件係出現過 佢唔係普通人
但係我唔覺得佢值得一集正傳lor
7集係好玩 但係真係冇共嗚感 除咗chris之外
第7集放外傳係冇問題 正傳就不了

第6集係無雙 但係起碼仲係bow 喪屍 真係爆一次生化危機 耐玩度比第7集高好多
好懷疑換左老婆
完全唔同樣
第7集去到幻覺幻聽 精神控制個位唔係幾接受到
我唔係話唔俾出新角 但係你都唔好冇樣丫
4 Leon 第一次見Ada 個度個幢野可以完全重用都得
最尾係係VanHelsing
咁同daddy may cry 重疊

OK架, 呢兩隻都可以係生化怪物黎架
等睇GAPCOM將BIO條STORYLINE駁落SF到
玩法點改無咩所謂,係要時間接受啫
老實講自從PT後所有恐怖game都用呢種模式,手無寸鐵+jump scare
capcom想跟但又想落自家野

但故事可唔可以唔好跳脫得咁過份呢
對我來講BIO每集故事都環環相扣
離不開生化武器,病毒感染,雨傘公司同之後個幾間D陰謀,衰D講你老作又有個唔知咩博士又整咗隻病毒出來
又有班幕後黑手引申個故事仲好

依家開晒新線但又攬住BIO個名
新舊派兩家都唔討好
而家睇佢第8集兜唔兜到之前第7集故事同之前啲時間線啦啦

第6集講香港其實好正 仲有廣東話聽
我自己最鍾意都係4到6代
但反而好多人覺得7代開始先係有番以前驚嚇嘅感覺
所以比起4到6代有人覺得7代先番番去biohazard既style
又係古堡景根本第六集後已經全面cut budget
雖然第七集用咗VR但D怪同場景都係好簡單
第7集開頭佢都係咁上下樣喎
既然劇情接住佢兩個過返正常生活仲生埋女有賢妻相好正路喎

可能最尾ethan同舊角有好大關係
不過我都唔鐘意喪屍轉晒第4-6集既村民/第7集幻覺,泥怪
但只講遊戲性第7集我覺得係好玩的
之前我都講過LEON坐高達去月球打喪屍都有人叫好
反正有舊主角就得

起碼第7-8代佢肯行返恐怖路線先
老老實實我寧願要恐怖好過射擊game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞