將軍澳討論區(16)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
將廣都應該會有靚景位
望河 望運動場
高層理論上會有海景位

坑口嘅話要平靚正筆直有限先會諗
下邊商場啲嘢都好齊
如果要露台不如將中有露台嗰一座
起碼好過君傲灣 蔚南先
將軍澳站返將廣 應該同搭多個站返蔚藍時間差唔多
點樣差唔多法
去康城使唔使等下班車?
尖沙咀巴士796P返TKO
一出隧道就喺將軍澳廣場

你話同君傲灣比
君傲灣個住宅大堂要行到最篤篤
變相同將軍澳廣場個大堂距離差唔多
計埋等下班車 都唔會差太多 蔚藍一出就係 返將廣仲要上popcorn穿過去
唔計要等康城車 直頭會快過返將廣
如果你個班車係去康城已經收你皮啦
3 = 2 > 1 > the rest

將廣個則好用 加上你中意露台明廁 睇得咁大應該有小朋友 將廚廚房冇得彈 純粹舊d

將中就得一座有露台 但SHK算keep得好好 而且方便 大會所 方便小朋友玩
花多幾分鐘 避開第時簽發行街紙既潛在因素 我就覺得好值得
君唔近得將廣好多
事實上仲係成交榜榜首
康城包埋一手條數
不過呢度一講寶坑樓會俾人屌先存在感低

第時屋企樓下充斥住黑柴難民定期去報到 你都咪話唔驚 佢地爛命一條無野好輸
背景90後未婚 但睇將來會同老母住加會生小朋友 所以會直接揀3房 將中13座三房一套900尺 買唔起啦 其他都唔岩 梗房係因應全家都會煮野食係必須 理想都係將廣6/8座b 高層 黎緊都會去睇 希望under or11.5m 如果唔係都會揀 同則 望單車館 中低層 果邊開揚都ok
我覺得你e個決定揀得好好 因為我前排先買咗間737
廳闊廚房又大 最緊要全屋有窗 我個人嚟講覺得好緊要
如果廁所窗一開 伸手都掂到對面單位個廁所排氣 ed真係寧願黑廁浴室寶
將廣個天井位做得好好 同對面單位個廁所排氣隔得遠 開廁所窗做到真·空氣流通
below 10m嚟講新都城算幾有吸引力
三房三期則最靚
寶琳站私樓跟本無競爭對手,再無budget先會揀寶琳三寶

坑口同將軍澳站個面私樓多分簿左條數
將廣根本係垃圾。之前望住條街喉真係唔開胃,廳又窄有啲又火箭頭,管理差落雨成地水。都唔知話好嗰個仲咩要捧到上神枱。
師兄,三寶入面既三房則你覺得係咪將廣最好?可唔可以講多少少🙏🙏
疫情想做多啲功課先儘量減少睇樓
其實黑廁有咩唔好?潮濕啲電器易壞啲?
長期有抽風同夠抽力其實係無問題
黑廁唔係應該係主力牆連抽氣扇都裝唔倒咩?如果長開浴室寶聽聞超食電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞