將軍澳討論區(16)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
寶琳難升因為最舊,冇新盤,多老人家,指最早搬入tko 既人 from AA

但新都城其實幾好,尾站一定有位坐,樓下有超市戲院街市,自住都係幾唔錯。要升就跟番市况。
搭鐵嘅話交通方便
其他唔掂
無論係娛樂/飲食/居民質素/其他交通
樓下個公屋商場
所以買調景前要行幾轉個商場先 唔係個個接受到
總之 調景 將軍澳 康城全部垃圾 坑口最好

連將南都話將來有南亞問題 Monterey 班人嘈違泊 已經日日有差佬清場
唔住得人啦依區要變難民營啦!
落街隨時比人打劫搶野!
周地都係吸毒針!
天晉啲house掛住隊等比人爆格啦!
好驚好驚呀
下一個深水埗
道友係popcorn 啪針
法國國際學校變南亞學校
法國收咁多難民
收到黎香港
咁多道友 到時中央公園屍橫遍野啦
蔚藍 > All
認同 好耐以前住過
新都城個位衣食住行都幾好
黨鐵有位坐 巴士線都叫齊 小巴直出觀塘
2期細眼鏡好似都有上過接近7
1期殘d 就相對平
升幅唔大但都叫防守力高
自住唔錯
唔使問la
一定新都城
利申: 住康城
坑口寶琳要同康城分線已經唔掂
so far 上車盤黎講係咪新寶 新都 晉海340 呢三個最搶手
唔計savannah既話 因為太細
我個人覺得一定新都
53x呎果隻細3房,7百尾有喇
一步到位唔使換樓又係藍籌屋苑,2期都係20年樓齡,交通又方便
你晉海7百萬先得一房34x呎,仲要唔近mtr,康城又少車
savannah 又唔近mtr,要行露天幾分鐘先到
新都幾唔錯 配套又有哂
一房要預將來換樓,睇你咩心態買樓

寶坑要預8xx萬三房好d,否則好多低層
below 800係得怡心、慧安、富麗多d單位揀
但成條TKO 線受影響
搞到大家唔駛坐
Monterey班人好野,夜晚有警車長泊,weekend去到半夜十二點仲閃緊,睇吓仲有冇人敢泊
真係唔明果個位有咩咁把炮可以SET 個警崗
其他位都有9 泊問題
係呢個位特別矜貴
住緊
空氣好
年輕人多 (HKDI & 明愛)
街市全將軍澳最貴 & 好早收 (7點接近全收)
美食沙漠
宵夜得OK/m記
搭黨鐵方便 + 快
巴士好少=黨鐵死=封城
無紅van
N車得2部,2部都兜曬成個tko先番tkl

最近買左將中....
成大棟政府合署係隔離 到時居民未嘈政府班膠層已經嘈啦

仲有做賊打劫銀行 都唔會去間有政府大樓喺正隔離嘅銀行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞