將軍澳討論區(16)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
晉海得1單2萬蚊呎
之後都成唔番呢個價
已經兩單
上一個星期一房成交左696萬 $20.5k
海天晉果間係開放式廚房? 咁可能因為咁平少少掛 (雖然18600都唔算平) 都叫合理價唔算低水

Monterey 果間就諗唔明. 個則係好靚既. 但12.2m真係高水左少少
佢個廚房有玻璃趟門好似係
係呀, 仲要將406果種則好難放梳化同埋大電視
465唔係飛機則好好多, 客飯廳都易放傢俬

不過將廣都係西架啦, 太窄
電視同梳化位太近, 人高少少既話可以放埋隻腳上電視櫃
好,咁我目標望將中465

不過都仲要多大半年先夠首期
465 幾貴, 好多都8球樓上,
巴打努力, 祝你買到!
如果465 8球以上
係咪加多少少買維景好口戈
加多少少買savannah
8球半唔買將中啦
8球尾有機會買到將南兩房 新咁撚多
「美聯信心指數」(MCI)最新指數報68.6點,按周升0.6點,升幅約0.9%,指數已連升5周,反映減價盤數目跌幅顯著。隨著減價盤少,買家入市加快,有外區客以678萬元購入將軍澳晉海1房。美聯物業將軍澳蔚藍灣畔分行高級分區營業經理林振聲表示,晉海2B座高層F室,實用面積340平方呎,1房間隔,以678萬元沽出,實用呎價19,941元。

原業主於2017年10月以534萬元購入,持貨約4年帳面獲利144萬元,單位升值27%。
康城晉海遠鐵都就快7球
3A一房好快摸8
之前成左間750
Gogogo
3A 一房750既話屬市價
只係睇下會唔會再被拉高咁
但將南兩房其實好多都卡係1000條線到
除非放寛按揭成數到1000樓上
否則一房再升 我係用家都不如寧願借多少少買兩房
咁800同100都有d分別既 唔抵姐
好多兩房都卡住係一千萬
想問下晉海Tower 3A向海個方向想放出去易家大約可以放幾多??
10M點止兩房, 三房都買到了

另外,將軍澳天晉IIIA亦有一手業主蝕讓成交。屋苑1B座低層D室三房單位,實用609呎,近日以1,098萬元易手,呎價1.8萬元,雖然較原業主2017年底以購入價1,068萬元帳面升值30萬元,但扣除稅項及佣金等開支,估計輕微損手約2%。
呢個11m喎 睇番尺價一d都唔平 仲要低層
呢隻則係細三房加開放式廚房 三房黎講唔受用家歡迎
呢口價我覺得算幾貴
如果要升穿 邊個屋宛會帶頭呢?
Monterey 啲梗廚兩房都升穿左
海景1200萬 園景1050咁上下
Exact7ly 好撚多大種乞兒
抵撚柒死比人抄
係 估唔到
我本身以為站頂天1/2 梗廚兩房會算穿先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞