將軍澳討論區(16)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
緻藍天環境無種chill既感覺 同埋天晉室內D用料望落高貴啲 利申:外行人
呢間性價比好高

新近有家長客為方便子女入讀區內國際學校,決定承接新寶城3房,成交價770萬元。成交為新寶城6座低層C室,實用面積562呎,屬3房間隔,由於內籠企理,且交通方便,以770萬元成交。
國際學校
將南調景嶺嗰頭
原來已經開到第16,之前太忙無入黎
個則係唔錯,睇呎價都算抵,不過極低層,噪音同衛生問題要注意
唔睇都無所謂啦 黎黎去去都各區互屌互踩
乜淪落到咁
叫寶琳三寶買3房嘅情何以堪

美聯見到個810萬6座低層C個景唔算差,望內園廳望/南豐文曲里

不過廳窗對住南豐個邊應該有個馬路位去坑口站
係驚車同交通燈聲多d(有海悅隔一隔應該好d掛
係 仲就黎比南亞幫佔領
對文曲里既話,因為係停車場出入口,加上好多車出入,噪音問題就係因為呢個
至於衛生係因為係最底個層對上一層,最底個層既住戶通常會係平台裝布簷蓬,結果上層掉既垃圾就係簷蓬上面,即係係呢個單位出面
如果唔考慮呢兩點既話,562呎770萬係幾抵既
黎緊搵地方上車預算6.2M需要搵2房400尺
睇緊富麗 慧安 茵怡,同時考慮想日後甩手,求指教
會唔會考慮新都城,新寶城,南豐 36x / 37x 眼鏡兩房果d款?試下同業主講到620左右...

Btw 620同650首期分別唔大,而家低息供款都分別唔大,壓測過到可考慮下,選擇多d
農曆新年快到,買家入市步伐也加快,多個大型屋苑交投極暢旺。最近一對父母斥資833萬元,為將結婚的兒子購入將軍澳維景灣畔單位。

利嘉閣地產首席聯席董事蔡庭勇表示,該行新近促成將軍澳維景灣畔10座中層F室的二手成交,單位實用面積約498平方呎,為兩房間隔,外望優美園景池景。單位原以叫價848萬元放盤,經議價後減價15萬元或約1.8%,最後以833萬元沽出,折合實用面積呎價約16,727元。

https://inews.hket.com/article/2864278/【樓市故事】最豪結婚禮物%20爸媽833萬購維景灣畔兩房賀仔仔新婚%20齊齊同住一個屋苑
如果新都城 363 同 晉海既340 比較, 點揀好
新都城實用d
但細眼鏡多數會打通佢

睇你想住新樓/舊樓
新都城
新都城

新樓一房我會揀savannah
我會選擇 天晉3b 海天晉 Monterey
Savannah 用料差 一房望公屋景
新都城實用但太舊
晉海都可以
頭三個無7m都落唔到樓
我估樓主開得呢兩個選擇budget都係6.5-7m左右
新寶好似好過新都
大10尺同新少少
認真搵慢慢搵到700 萬以下
上年中 都見過680 天晉3b
區議會有咩權力
方便程度應該新都城較優勝
兩者都係上車恩物
尋日去都會駅睇樓, 好撚多人睇樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞